Čočkový hrnec s jehněčím
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso nepatří mezi zrovna využívaný druh masa v kuchyni, hlavně díky své specifické vůni. Dobře okořeněná a připravená šťavnatá jehněčí žebra, vařená s čočkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jehněčí maso nepatří mezi zrovna využívaný druh masa v kuchyni, hlavně díky své specifické vůni. Dobře okořeněná a připravená šťavnatá jehněčí žebra, vařená s čočkou,…
Oba druhy paprik, rajčata a červené ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka.Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky a zpěníme na oleji…
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného…
Vajíčková pomazánka je evergreenem snad každé domácnosti. Nejčastěji je však připravována po Velikonocích. Do této pomazánky budete kromě natvrdo vařených vajíček…
Předem uvařený květák na skus, v osolené vodě (nebo na páře), necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Očištěné porce ryby osolíme, poprášíme moukou a opečeme na oleji.Když je ryba měkká vyjmeme ji, olej slijeme a na pánev dáme drobně nakrájenou slaninu a necháme ji…
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Šrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Játra v této úpravě neodmítne nikdo. Přesvědčíte i toho, kdo je nevyhledává. Jemně pikantní, nepřepečené, lehce podušené a s dobře zvolenou přílohou vám zcela jistě…
Jídla z čočky jsou mnohdy nedoceněným zdrojem kvalitních bílkovin. Připravte ji chutně a zcela jinak, než tradičně “nakyselo”. Můžete pohladit chuťové buňky i navnadit…
Víkendový oběd musí být pořádně sytý a plný chutí. Takové dušené vepřové na slanině, s omáčkou ozvláštněnou o medvědí česnek, tento účel splní dokonale. Jako přílohu…
Někteří ho milují, jiní ho nenávidí. Řeč je o špenátu, jehož pravidelná konzumace má spoustu zdravotních benefitů. Upusťte od klasické úpravy a zapečte ho s vejci.…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Palačinky jsou jedním z pokrmů. které můžeme připravit se sladké, ale i slané verzi. Tentokrát nás čeká ta méně častá, slaná verze. Do pohankových palačinek s medvědím…
Těstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Krásně křupavé bramboráky, naplněné špenátem z mladých kopřiv jsou opravdovou dobrotou. Neváhejte a s chutí se pusťte do přípravy. Vaši strávníci tento pokrm zajisté…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Holka u plotny radí: Jak na výborný retro ořechový dort? S pudinkovo-máslovým krémem a provoněný rumem chutná skvěle
Domácí punč s vůní Vánoc v alko i nealko variantě: Jeho kouzlo se skrývá ve svařeném koření
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko