Raw jahodový koláč bez ořechů
Recept ještě nebyl hodnocenNa korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Smícháme suroviny na marinádu a vložíme do ní nudličky masa, necháme marinovat aspoň 2 hodiny. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme okapané maso z marinády. Ztlumíme…
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj opatrně vmícháme žloutky.Nakonec opět zlehka vmícháme po částech mouku a lžíci kakaa.…
Rychlý dezert nadupaný bílkovinami se hodí vždy. Dobře vychlazený tvarohový krém ve spojení s meruňkovým pyré je lahodný a zcela jistě si pochutnáte. Místo sušenek…
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…
Z odměřeného množství mléka trochu odlijeme, přidáme 2 špetky cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a postupně po jednom…
Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…
Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit.Čokoládu nasekáme na menší kousky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, ale moc nepřehříváme. Čokoládu můžeme…
Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve…
Nasbírané rostliny plicník i meduňku dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a zalejeme horkou vodou, promícháme, přisypeme kyselinu citronovou (20g balení),…
Jablka oloupeme na nejhrubším struhadle. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z pomerančů také získáme kůru (množství je dle naší obliby, lze i vynechat) a…
Do sklenice se studenou vodou vsypeme sušené bylinky, hřebíček a skořici a necháme je 4-6 týdnů (podle teploty v místnosti) louhovat, až je tekutina černohnědá…
Nejprve si připravíme marinádu: Bylinky rozetřeme v hmoždíři, nebo droboulince nasekáme. Pomeranč očistíme, nastrouháme kůru a šťávu vylisujeme. Okořeníme a…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Nejdříve připravíme jablečnou náplň. Nahrubo nastrouhaná jablka podusíme ve vlastní šťávě (můžeme přidat lžíci vody) a nakonec za stálého míchání zahustíme pudinkem…
Rebarboru omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku.Přilijeme vodu, med a přisypeme skořici a lístky meduňky. Rebarboru rozvaříme a buď rozmačkáme vidličkou nebo…
Vše smícháme a smažíme lívance. Na talíř k nim přidáme to, co máme rádi. Chutnají ale i samostatně. Dají se tak využít i zbylé těstoviny a je to rychlovka. Zkoušela…
Po vyčerpávající zimě můžeme tělo posílit tímto chutným a svěžím nápojem. Sladké jablko, med, voňavou meduňku a osvěžující limetku doplníme mladým osením, které v sobě…
Jablka oloupeme, vypíchneme středy, naskládáme do menšího kastrůlku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit, až jsou jablka měkká, ale nesmí se…
Postavíme si vodu na čaj, mezitím si připravíme pytlíky s čajem, granulovaný čaj a meduňku. To vše dáme do skleničky. Zalijeme horkou vodu a necháme vystydnout. …
Rybíz zbavíme nečistot a pořádně ho propláchneme. Dáme do vyšší nádoby společně s mlékem. Ponorným mixérem vyšleháme.Přelijeme přes cedník a zbavíme zrníček. Přidáme k…
Banány nakrájíme na kolečka. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme, přitom je okořeníme pepřem a chilli. Broskve nakrájíme na sousta a zakapeme citronovou šťávou.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Českem s chutí: Poznejte pikador a dejte si Budvar ke kaprovi. Ochutnejte jižní Čechy!
Dokonalá domácí pařížská šlehačka: Pro přípravu stačí jen dvě suroviny, jeden krok se však nesmí podcenit
Polský královský salát: Řapíkatý celer v kombinaci s vařenými vejci a kousky kompotovaného ananasu chutná božsky