Mléčný bramborový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme do mísy, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme tužší těsto, nejlépe v robotu. Těsto přendáme do moukou vysypané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme do mísy, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme tužší těsto, nejlépe v robotu. Těsto přendáme do moukou vysypané…
Vlažné podmáslí promícháme s medem a kvasnicemi, zakryjeme a necháme na teplém místě zhruba 15 minut vzejít.Mouku prosijeme, přidáme sůl, kmín a kvásek a vypracujeme…
Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Môžeme použiť aj robot, ručný miesič alebo pekáreň. Ak použijeme pekáreň, zvolíme vhodný…
Všetky prísady na cesto zmiesime. Cesto vyvaľkáme a vyložíme nám okrúhlu koláčovú formu. V rúre na 180°C 10 min predpečieme.Potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú…
Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době…
Žitnou mouku a pšeničnou hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme všechno ostatní, jak je uvedeno a připravíme těsto.Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme v…
Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Do pekárne vložíme ingrediencie na cesto v uvedenom poradí a zapneme program Sprint (pekáreň ETA).Po zapípaní vložíme na štvrťky pokrájané sušené slivky a na polovice…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly, máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Staročeské pracny: Upečte si tohle cukroví podle receptu Marie-Janků Sandtnerové
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy