Tvarohovo-bramborová pomazánka se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli pokrájejte na drobno a na cedníku spařte vařící vodou (dělám to tak do všech pomazánek i do bramborového salátu, cibule má jemnější chuť a není tak čpavá).…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli pokrájejte na drobno a na cedníku spařte vařící vodou (dělám to tak do všech pomazánek i do bramborového salátu, cibule má jemnější chuť a není tak čpavá).…
Vepřovou plec pokrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji s pokrájenou cibulí. Vmíchámne paprikovou pastu, zalijeme vodou nebo vývarem z kostí a dusíme pod…
Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty. Cibulku nakrájíme nadrobno a na…
Maso očistíme a nakrájené na větší kostky dáme do uzavíratelné misky. Přidáme argentinské koření, olej, důkladně promícháme a uzavřené uchováme 30-60 minut v chladu.Do…
Očištěná a osušená stehna potřeme připravenou marinádou, kterou já jsem dala i pod kůži každého stehna a necháme je alespoň 3 hodiny v chladu odležet, případně přes noc…
Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, podusíme doměkka, přidáme kmín. Nesolíme. Přidáme jidášovo ucho nakrájené na proužky…
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat…
V hluboké pánvi na sádle osmahneme cibuli dohněda. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a necháme maso za stálého míchání zatáhnout. Přidáme česnek, obě pasty,…
Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet. Poté…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, mírně osolíme, podusíme doměkka a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, necháme rozehřát,…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Přidáme očistěné a pokrájené žempiony, jemně nakrájenou cibuli,…
Kuřecí prsa – steaky připravíme tak, že do nich uděláme nožem kapsu, do které vsuneme klínek ze zmrzlých plátků uzené slaniny. Steaky poté osolíme, opepříme po obou…
Cibuli zpěníme na oleji nebo másle, přidáme mrkev a celer a restujeme do mírného zezlátnutí zeleniny. Pak zalijeme vývarem, a spolu se šalvějí vaříme do změknutí. …
Stehna zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli a papriku, hlívu pokrájíme na proužky.Na sádle zpěníme cibuli, na ní osmahneme osolené maso…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zašleháme do polévky a přivedeme k varu. Oloupané brambory pokrájíme na drobné…
Do hlubší pánve dáme olej na kostičky nakrájený bok a necháme osmahnout. Pak přidáme na kostky nakrájené houby, pastu, kečup, špetku kmínu, sůl, pepř a necháme podusit…
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě…
Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku…
Houbám odstraníme nožky a klobouky opatrně očistíme papírovou utěrkou (nemyjeme, aby nenasákly vodou!!!) Vejce rozšleháme s trochu mléka a přidáme do nich paprikovou…
Na náplň si nejdříve nastrouháme nahrubo nivu, přidáme ostřejší paprikovou pastu, pomazánkové máslo a tavené sýry. Podle chuti dochutíme. Náplň umícháme do hustší…
Jatýrka očistíme, překrájíme na poloviny, dáme do misky a spaříme vřelou vodou. Na sítku necháme okapat. Zatím očistíme a nakrájíme papriku a pórek na proužky, cibuli…
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Připravíme si nejříve vepřová játra. Očistíme je od blanek a tuku. Omyjeme je a důkladně papírovýma utěrkama pak i osušíme. Pokrájíme na plátky a naložíme na cca 2…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Sušenky z ovesných vloček s borůvkami podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a lákavá fialová poleva je snadná a rychlá
Jak si připravit slaný bramborový závin: Využijte listové nebo bramborové těsto a naplňte ho zásobami z lednice
12 nejlepších řízků: Prezidentský, smetanový farářský nebo obrácený z bůčku vás nadchnou!