Pravidelná a vyvážený konzumace ryb vám zlepší celkové zdraví
Ryby by měly být součástí vyváženého jídelníčku každého z nás, protože obsahují řadu prospěšných látek. Skvělé kousky najdete jak v moři, tak i ve sladkovodních vodách, a tak si z pestré škály vybere každý.
Zdravotní přínosy ryb
Pravidelná a vyvážená konzumace ryb přináší řadu zdravotních benefitů. Ryby jsou významným zdrojem kvalitních bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitaminu D a minerálů, jako je selen a jód. Pravidelná konzumace ryb je spojována se sníženým rizikem srdečních onemocnění, podporou zdraví mozku a očí a snížením zánětů v těle. Kromě toho se také může zlepšit duševní zdraví,
Nejoblíbenější recepty
Ryby lze připravovat různými způsoby včetně pečení, smažení, vaření, grilování, dušení a marinování. To nejlepší, co můžete udělat s rybou, je nepřebít kořením její unikátní chuť. Mezi nejoblíbenější druhy ryb ke grilování, pečení či opékání patří zejména losos, treska, candát či pstruh. Ze sardinek či tuňáka si připravíte výbornou pomazánku a makrela chutná nejlépe uzená. Na Vánoce pak rozhodně nesmí chybět smažený kapr.
Tip: Pokud máte rádi ryby a nevadí vám ani syrové, rozhodně vyzkoušejte sushi.
Světový den tuňáků
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06