Játrový sýr podle ČSN
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu objevit jeho dávnou vynikající chuť?
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Z tohoto množstva vyjde asi 1,5 kg.
Nutriční hodnoty
Energie | 10 361 kJ / 2 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,57 g |
Tuky | 204,06 g |
Vláknina | 2,54 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,74 g |
Sacharidy | 40,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept pochádza z Oborové normy ON 57 7421 Játrový sýr - Norma jakosti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2024 18:01
EvaSk: V troubě dělám všechy paštiky, ve formé na biskupský chlebíček. Dám do trouby do plechu s vodou, nastavím teplotu na 80 a paštiku přikryju alobalem. Taky se ho chystám udělat, ale kde koupit ořez, nebo bůček se slaninou, to je problém. Vše je ořezáno, až k masu.
12. 2. 2024 09:51
EvaSk: Určite po pôjde aj vo vodnej lázni v rúre, a vlastne všade kde sa dá nastaviť požadovaná teplota. Remoska má pevnú tepotu 180 °C, takže tam asi nie.
11. 2. 2024 21:28
Nemáte někdo nějakou vychytávku, jak držet teplotu 75*, když nemám automatický hrnec, kde se dá nastavit? Dík. Nějak ve vodní lázni v troubě či remosce by to nešlo?
8. 2. 2024 19:51
Mmelinda: Taky si říkám, že takových receptů není nikdy dost.
8. 2. 2024 19:12
Vypadá to velmi mňamózně a recept dle původní normy se mi fakt líbí, rozhodně zkusím vyrobit.....dnes se takováto játrovka (v odpovídající kvalitě a chuti) vůbec nedá sehnat......paráda!
8. 2. 2024 17:37
Marie Svarcova: Súhlasím, mám nejaké publikácie receptúr pokrmov podľa normy, sú tam priam skvosty.
8. 2. 2024 17:35
RubyRom: Ďakujem za komentár
7. 2. 2024 20:08
skvělé , recepty podle norem jsou vždy výborné
7. 2. 2024 20:04
Jó, to bývala dobrota! Dnes to není dobré. Ta vaše je určitě skvělá, když je podle starých norem.
7. 2. 2024 19:50
Merylas: Pomazánky robievam aj ja, ale tento pečeňový syr stojí za to už len preto že je presne takej istej chuti ako si ho pamätám z čias komančov.
7. 2. 2024 19:48
Veronika.Hrozna: presne tak, s čerstvým chlebom je to najlepšie, pečiem si svoj kváskový každý víkend
7. 2. 2024 19:46
cathleen: Ďakujem, budem rád ak vyskúšate.
7. 2. 2024 19:01
Moc hezký recept. Já většinou z jater dělávám jen pomazánky. Recept ukládám.
7. 2. 2024 16:49
Jů a ta barvička, jen si hačat s čerstvým chlebíkem a mazat a mazat........... Že bych zkusila spáchat.....?
7. 2. 2024 12:41
Och, to vypadá lákavě Ukážu recept manželovi, který podobné recepty moc rád realizuje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 1 hodinou
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 5 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 6 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 6 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 7 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 9 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Suroviny: játra vepřová, cibule, sádlo, sůl, mouka hrubá, praganda, pepř mletý, zázvor mletý, cukr moučkový, skořice, ořech muškátový
Játrový sýr podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2Er
15 názorů