Slavná zpěvačka Beyoncé chová včely a stáčí med, vypije více než tři a půl litru vody denně a miluje jižanské smažené kuře
4. 9. 2023 V kuchyni s VIP
Patří mezi nejlépe placené umělkyně světa. Beyoncé, zpěvačka s kreolskými kořeny, 4. září slaví své třiačtyřicáté narozeniny. Žije s rodinou v Kalifornii, ale v jejím srdci je stále rodný Texas a jeho specifická gastronomie, která odráží všechny tam žijící národnosti.
Cereálie a míchaná vajíčka po ránu
Slavná zpěvačka Beyoncé Giselle Knowles-Carter má samozřejmě přísnou denní rutinu, když má koncertní turné. Běžně však Beyoncé spolu s rodinou, manželem Jay-Z a třemi dětmi, snídá celozrnné cereálie s nízkotučným mlékem. Má také po ránu ráda míchaná vajíčka a zeleninové smoothie.
„K obědu a večeři jím hodně ryby, libové maso a zeleninu,“ uvedla Beyoncé. To ovšem neznamená, že se úplně vyhýbá sacharidům. Pita chleba nebo quinoa patři mezi její oblíbená jídla a ráda mlsá popcorn.
Mohlo by vás zajímat
Stáčí med od vlastních včel
„V neděli si obvykle dopřávám jídlo, jaké chci,“ přiznala. S rodinou pak vyrazí na pizzu a dá si k ní sklenku červeného vína. Pokud jde o pitný režim, ten má jižanská kráska dost svérázný: Denně vypije více než tři a půl litru vody s citrónem!
Určitě překvapí, že Beyoncé chová včely. Má na zahradě dva úly a ročně stočí víc než 100 sklenic medu. Důvod je jednoduchý, její dcery mají alergie a med jim pomáhá.
Mohlo by vás zajímat
Jižní gastronomické geny jsou silné
Přestože občas doma koketují s veganskou stravou, zpěvaččiny texaské geny nepřebijí. Beyoncé miluje klasická jižanská jídla, na kterých vyrůstala. „V Texasu se dobře jí,“ řekla hvězda o svém domovském státě. „Miluji cajunské mořské plody v Pappadeaux (americká síť restaurací – pozn. red.). Grilování v Texasu je mmmm… A neděli nebylo nebylo nic lepšího než hovězí oháňka, makarony a také kandované ovoce.“
Mohlo by vás zajímat
Smažené kuře
Na čem však ujíždí, to jsou smažené kuřecí kousky. Pojďme si je připravit podle jižanského receptu, kde nesmí chybět podmáslí (a trpělivost). Budete potřebovat: 8–10 kousků kuřete (nejlépe mix horních stehen a paliček), 1 l podmáslí, 250 g hladké mouky, 1 lžíci mleté papriky, 1 lžičku cayenského pepře, ½ lžičky mletého chilli, 1 lžičku sušeného česneku, 2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř, olej na smažení.
A jak na to?
- Den předem si připravte větší mísu nebo box s uzávěrem. Vložte tam kousky kuřete a zalijte podmáslím tak, aby maso bylo úplně ponořené. Dobře uzavřete a nechte v lednici marinovat do druhého dne.
- Minimálně hodinu před smažením vyndejte maso z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. V misce promíchejte mouku s paprikou, cayenským pepřem, chilli, sušeným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Kuřecí kousky důkladně obalte v ochucené mouce a prudce je osmažte ve fritovacím hrnci na 170 °C (nebo v kastrolu s vysokou vrstvou oleje) dozlatova.
- Usmažené porce kuřete položte na pečicí rošt a dejte je na 15–20 minut dopéct do trouby. (Pod pečicí rošt položte plech, aby zachytával odkapávající olej.)
- Usmažené kuře podávejte s barbecue omáčkou. Jako příloha jsou vhodné hranolky a zeleninový salát.
Náš tip: Pikantním jižanským pokrmem jsou i mexické fazole podle našeho videoreceptu.
Zdroje informací:
mashed.com: The Surprising Reason Beyoncé Keeps 80,000 Bees In Her Backyard
eatingwell.com: What Beyoncé Eats in a Day to Stay Fit and Fierce
eatthis.com: This Is Beyoncé's Favorite Food of All Time
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Jaké dobroty si můžeme připravit sami? [assetPageTips:857] Ovar Hlavu, lalok, plec, jazyk nebo kus krkovice vložíme do vroucí osolené vody s celým… Číst více
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Zabíjačka je práce na celý den a mnohdy se pokračuje i den následující. Není divu, je potřeba zpracovat celé prase a to nějaký čas zabere. Znáte… Číst více
Tradiční zabijačka má svůj řád a pravidla: Krev má míchat benjaminek rodiny a mozeček připadne jako odměna mistru řezníkovi
Už jste někdy byli na zabijačce? Zažít tu… Číst více
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Láďa Hruška není žádný šéfkuchař, ale přesto… Číst více
Zabijačkové hody 2023: Kam se v Praze a v jejím okolí vydat na nejlepší jitrničky, prdelačku a tlačenku
Zima již od dávných dob patří zabijačkám. Jsou… Číst více
Poctivá tlačenka jako od mistra řezníka: Základem je správné ochucení a kvalitní vývar z kůží a nožiček
Někdo na zabijačce nejvíc miluje jitrnice a… Číst více
Mezinárodní den pečeného selete
Samotnému pečení předchází nutné plánování a příprava. Sele se nakládá do nálevu, který může být například se svařené slané vody, do které se přidá… Číst více
Jako silvestrovské pohoštění můžete připravit ovar. Jeho výhodou je, že to zvládnete i v panelákovém bytě
Ovar může být tučnější nebo libovější podle použitých částí vepřového masa. Na libovější připravíme jazyk, plec nebo krkovici, tučnější je hlava,… Číst více
Vepřové nožičky jsou delikatesa, o kterou bývá na zabijačce rvačka. Předvařené a dokřupava upečené chutnají fantasticky
Jak správně vařit prasečí nožky? Spodní část… Číst více
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Sádlo se na několik let ocitlo v nemilosti… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jídelní rozmary slavných: Halle Berryová každé ráno pije „neprůstřelnou“ kávu a pochutná si na šťavnatém plátku lososa
Jak usmažit míchaná vajíčka? Jednoduchý postup patří k základům vaření, které učíme naše děti
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Čemu se říká slepé pečení? Předpečení korpusu z křehkého těsta za pomoci fazolí nebo hrachu
Olivia Newton-John, hvězda filmu Pomáda, ráda vařila a vydala kuchařku. Pochutnala si na pálivé mrkvové polévce
Michael Jackson měl rád smažené kuře, i když se snažil být vegetarián. Jeho posledním jídlem byl špenátový salát s kuřecím masem