Alkohol škodí pleti, ale nevadí! Známe zaručené rady, jak si užít drink s přáteli a zůstat krásná
1. 10. 2020 Životní styl
Léto je v plném proudu a k prázdninovým radovánkám neodmyslitelně patří i vychlazené pivo nebo barevný letní drink. Na sluníčku ale to pití jde tak nějak... lépe od ruky. Druhý den pak trpíme nejen my, ale i naše pleť. Když to s alkoholem přeženete, pleť je další dny vrásčitá, pokožka suchá a potýkáme se i s kruhy pod očima. Naštěstí existují rychlé triky, jak pokožce dát první pomoc, díky které na vás kocovinu nikdo nepozná.
1. Voda je základ
Dehydratace je hlavním důvodem, proč je druhý den naše pokožka drsná, vysušená a někdy i bolestivá. Dostatek čisté vody tělo hydratuje a odplaví zbývající alkohol z těla. Výsledkem pak bude nejen pružnější pokožka, ale třeba i menší bolest hlavy. Čistou vodu proto pijte hlavně v dopoledních hodinách, v odpoledních hodinách si můžete dát vodu lehce ochucenou čerstvými jahodami, citronem, mátou nebo pomerančem – vitamíny z ovoce vyživí pokožku a eliminují škody napáchané alkoholem.
Mohlo by vás zajímat
2. Jemný peeling vás zachrání
Právě během kocoviny je nejlepší čas na peeling – odstraníte tak suché a odumřelé buňky, které by později mohly ucpat póry a vyvolat tak nepříjemné akné. Masáž vám navíc rozproudí krev a vaše pokožka bude pružnější a pevnější. Pokud máte jemnou pleť, můžete zkusit enzymatický peeling, který odumřelou kůži neodírá, ale něžně "vyžírá", takže ho jen nanesete a po uplynutí doby působení setřete nebo smyjete vodou. Je tedy vhodný pro citlivější tváře.
Mohlo by vás zajímat
3. Zázrak jménem kozí mléko
Mějte pro případ nouze v zásobě výrobky z kozího mléka, které dokážou dokonale zklidnit podrážděnou pokožku. Kozí mléko je totiž plné minerálů a vitamínů, zpomaluje proces stárnutí, podporuje obnovu buněk a udržuje pružnost a vlhkost pokožky.
Mohlo by vás zajímat
4. Minilázně pro obličej
Dopřejte si při kocovině desetiminutovou teplou lázeň nebo saunu. Teplá voda a pára podpoří proudění krve a tím i přenos kyslíku do celého těla. Teplá koupel vám tak uleví od bolestí hlavy a svalů. Navíc dojde k otevření pórů, které by se mohly zanítit. Naopak na černé kruhy a otoky pod očima si dopřejte ledový obklad.
Mohlo by vás zajímat
5. Draslík!
Den po oslavách zapomeňte na kávu, která dehydratuje a mohla by tak zhoršit bolesti hlavy. Naopak zdravou cestou doplňte draslík – ten naleznete v banánech, pomerančovém džusu, bramborách či sušených švestkách. Z banánu si navíc můžete vyrobit výživnou pleťovou masku.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Jaké dobroty si můžeme připravit sami? [assetPageTips:857] Ovar Hlavu, lalok, plec, jazyk nebo kus krkovice vložíme do vroucí osolené vody s celým… Číst více
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Zabíjačka je práce na celý den a mnohdy se pokračuje i den následující. Není divu, je potřeba zpracovat celé prase a to nějaký čas zabere. Znáte… Číst více
Tradiční zabijačka má svůj řád a pravidla: Krev má míchat benjaminek rodiny a mozeček připadne jako odměna mistru řezníkovi
Už jste někdy byli na zabijačce? Zažít tu… Číst více
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Láďa Hruška není žádný šéfkuchař, ale přesto… Číst více
Zabijačkové hody 2023: Kam se v Praze a v jejím okolí vydat na nejlepší jitrničky, prdelačku a tlačenku
Zima již od dávných dob patří zabijačkám. Jsou… Číst více
Poctivá tlačenka jako od mistra řezníka: Základem je správné ochucení a kvalitní vývar z kůží a nožiček
Někdo na zabijačce nejvíc miluje jitrnice a… Číst více
Mezinárodní den pečeného selete
Samotnému pečení předchází nutné plánování a příprava. Sele se nakládá do nálevu, který může být například se svařené slané vody, do které se přidá… Číst více
Jako silvestrovské pohoštění můžete připravit ovar. Jeho výhodou je, že to zvládnete i v panelákovém bytě
Ovar může být tučnější nebo libovější podle použitých částí vepřového masa. Na libovější připravíme jazyk, plec nebo krkovici, tučnější je hlava,… Číst více
Vepřové nožičky jsou delikatesa, o kterou bývá na zabijačce rvačka. Předvařené a dokřupava upečené chutnají fantasticky
Jak správně vařit prasečí nožky? Spodní část… Číst více
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Sádlo se na několik let ocitlo v nemilosti… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
5 zdravých tipů, které nesmí chybět ve vaší kuchyni
Den bourbonu
Nečekaně účinná jogurtová dieta: Vyzkoušejte jednoduché menu postavené na skvělé mléčné pochoutce
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře