Džemy z hrušek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 392 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,69 g |
Tuky | 18,44 g |
Vláknina | 198,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 678,63 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2013 17:01
15. 9. 2013 16:49
Tohle mi uteklo, takže ukládám, hrušek bude letos dost a změna je život
15. 9. 2013 16:43
Adelaide: Jikotka: Ďakujem za fotky aj komentáre
15. 9. 2013 16:33
Tak jsem bodík přidala - sice neztuhla, ale úplně taky neteče - z chlebu s máslem neutekla a na koláče nebo speciálně do palačinek bude úplně naprosto vhodná :) a fotečky navíc :)
31. 8. 2013 22:01
Tak jsem prubla základní recept :) jen hrušky + hřebíčky a skořice + citron a pak cukr.. a protože jsem to chtěla jen jednodruhové, tak aby byla trochu vyvoněná, tak navíc trošku mleté skořice.. je ve sklencích právě otočená, tak uvidím do rána, jak to dopadne - a hlavně, jestli pořádně zhoustne. (pak můžu dodat fotos a bodos )
Strom je obsypaný - posbírala jsem si ty měkké, sladší - než se to otrhá na kaléšky :)
(zavařené máme od loňska, o povidla se postará mamka - tak jsem nakoukla, co ještě vymýšlet dalšího.. do štrůdlu jsem je dnes namíchala se žňovkama )
Strom je obsypaný - posbírala jsem si ty měkké, sladší - než se to otrhá na kaléšky :)
(zavařené máme od loňska, o povidla se postará mamka - tak jsem nakoukla, co ještě vymýšlet dalšího.. do štrůdlu jsem je dnes namíchala se žňovkama )
4. 9. 2012 22:29
Terezko,dneska jsem udělala a musím říct že jsem nadšená ,mám džem jenom hrušky a nektarinky,ale je výborný..dala jsem s dovolením fotky...
12. 9. 2011 20:23
zizala: Jarka, samotný hruškový lekvár sa mi zdá trocha nevýrazný, tak ho väčšinou miešam. Veľmi dobrá je aj kombinácia s bazou.
11. 9. 2011 19:38
Tak z hrušek jsem zatím dělala jen povidla, verze s ostružinami se mi líbí
11. 9. 2011 19:25
to jsem nevěděla,že se ostružinám řeknou černice...
marmoška je to určitě lahodná,černíc mám plný mrazák...
marmoška je to určitě lahodná,černíc mám plný mrazák...
11. 9. 2011 19:22
Hmm, zajímavé, já peču z hrušek povidla, ale to až dýl až z těch zimních, až změknou
11. 9. 2011 17:54
Anna Kocikova: Anička, netreba, ak robíš podľa môjho receptu, tak tam ani nijaký želírovací prípravok nemám. Ríbezle majú vysoký obsah pektínu, takže to krásne zhustne, nie je treba nijaké prípravky, sú zbytočné.
11. 9. 2011 13:40
Terezko už jsem podle Tebe dělala rybízovou marmeládu a ta teda panečku jeTohle je také zajímavý receptík+1Jen takový dotaz-u rybízových marmelád nepoužívám žádný želírovací přípravek,tady také není třeba,je to dost husté
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 27 minutami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 15 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hospodský zelný salát
Dastynek uvařila před 3 minutami
Pohankové bramboráky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky v rýži
Pochobradska uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 11 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 11 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 12 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 12 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 13 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 13 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šťavnaté kuřecí řízky ve strouhance z toustového chleba: Asijská specialita je hitem i u nás a snadno se dělá
Džus z cukety: Připravte si nápoj plný vitamínů, který vás v horku zaručeně osvěží
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Další recepty
Tématické fráze: recepty z hrušek hruškový džem hrušky recepty co z hrušek hruškový džem recept marmeláda z hrušek hrušky džem džem z nektarinek recept na hruškový džem hrušková marmeláda recept hrušky recept hrušková džem marmeláda z hrušek recept marmeláda z nektarinek recept na hruškovou marmeladu recept na marmeládu z hrušek měkké hrušky džem hruška recept z hrušek z hrušek
Suroviny: hruška, nektarinky, ostružiny, citron, cukr, koření hřebíček, skořice celá
Džemy z hrušek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yk7
12 názorů