Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,24 g |
Tuky | 4,80 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Džem se dá dělat i v domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu - je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2013 15:24
Bibinka: Jani, ale podle obrázku nemáš všechny od jogurtu, máš i větší, jak je vidět, souhlas musí to vyjít na víc sklenic než uvádí katka (neregistrovaný/á). Z tohoto množství nemůže být jen 5 skleniček od jogurtu, to je jasné.
13. 9. 2013 15:15
Martina:Martinko, nevím jak to Katka dělala, že jí toho vyšlo tak málo, asi měla méně broskví jinak to není možné. Já jich měla 8-10 malých jogurtových
13. 9. 2013 12:52
katka: Nevím, jak dlouho jste to vařila, ale 5 malých jogurtových skleniček ze 3 kg surovin, je holý nesmysl. Zrovna jsem broskvový džem dodělala z tohoto množství mám 8 poměrně velkých sklenic, rozhodně mnohem větších než jsou jogurtové. Jinak tedy jsoem broskve vážila až nakrájené v míse, ne tak jak jsou koupené. A taky to moc nevařím, chici to řidší s kousky, aby to bylo vhodné do jogurtu, nedělala jsem džem na slepování cukroví. Tedy ne v této várce.
15. 8. 2013 15:30
ty skleničky máte špatně vypočítané vyšlo nám 5 těch menších(podobných jako na obrázku) jinak dobrý no
24. 9. 2012 14:05
Jana Sýkorová:tak Jani, dej ten gelfix tak po 15 minutách toho půlhodinového vaření broskví a dovař dalších 15 minut dohromady. Je to taková zlatá střední cesta, ale mělo by to být fajn
24. 9. 2012 07:50
Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu.
7. 8. 2012 14:10
malej: Jardo, ty kůže z broskví vám tam nevadímě teda nechutnají, jsou takový kožovitý, jsem zvyklá takto a jsem s tím spokojená a vy to ani nevaříteJinak já tam ty kusy také mám je to vidět na fotce
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
7. 8. 2012 13:56
Já broskve pouze vypeckuji a v hrnci je máčkám "štouchákem" na brambory. Do skleniček plním přes trychtýř a prošťouchávám držadlem vařečky. Zůstanou i drobné kousky, ale né moc veliké.
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
15. 9. 2011 23:10
Kdyby tak jen šlo si sáhnout pro skleničkuMeruňkový a broskvový máme nejraději,ale protože máme jen 4 stromky červeného rybízu,tak dělám marmošku rybízovouTady tiše závidím a alespoň bodíček posílám+5
15. 9. 2011 13:07
cathleen:Cathlen, díky za radu, už jsem na to také přišla, že to chce jen na chvilku......
15. 9. 2011 09:50
Jojo, brosvový džemík je fantastický
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku
15. 9. 2011 08:21
Mňam, já zas musím dávat želír pro diabetiky, ale je výborný
15. 9. 2011 07:10
Bezva džemík, předloni jsem měla větší přísun broskví a tak jsem taky dělala.A ještě stále máme a je V té pečce je to dobrý, ale bohužel jen na 500g, tak, že když je více ovoce, je to lepší v kastrole na sporáku, udělá se toho více najednou
14. 9. 2011 22:46
Bibi, krásný džemík. Jen nevím, po přidání Gelfixu se to vaří jen pár minut, ne? Je to v návodu.
14. 9. 2011 22:30
Bibinko zdravím a máš pěkný broskvový džem.Není zase tak obvyklý,letos jsme jej dělali také,poprvé a vydařil se.S tou pltnou máš pravdu,je lepší,ale hlavně se ho dá udělat víc najedno.Jen jeden poznatek,začali jsme používat želírovací cukr,a je to paráda.Jednak je to v konečném výsledku levnější,a džemíčky nemají chybu.Dávám bodíček.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 7 minutami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 15 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pohankové bramboráky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky v rýži
Pochobradska uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 11 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 11 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 11 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 12 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 12 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 12 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 12 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: džem z broskví domácí marmeláda z broskví broskve džem broskový džem broskvová marmeláda marmeláda z broskví co udělat z broskví džem broskve broskvová marmeláda speciál broskvovy dzem z domácí pekárny broskovový džem broskvový džem marmeláda džem z broskve recept na džem z broskví broskve recepty marmelády broskvový jam broskvové recepty brosvový džem džem s broskví marmeláda z broskví recept
Suroviny: broskve, kyselina citronová, cukr krupice, gelfix extra, skořice
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
15 názorů