Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Bršlice kozí noha roste především na vlhčích místech. Pokud se nám dostane do záhonů, velmi těžko se jí zbavujeme. Zároveň je ceněnou léčivkou a užitečnou bylinou, která se uplatní jako zelenina v kuchyni.
Bršlice v záhonech je těžko zničitelná. Vždy zůstanou nějaké zapomenuté kořínky, které znovu vyráží a pozemek zaplevelují. Je velmi rozšířená, najdeme ji především na vlhčích a stinných místech, roste v lesích a jejich okolí. Bršlice je oblíbenou léčivkou, uplatní se např. při léčbě dny. V kuchyni ji využijeme jako zeleninu, která obohatí náš jídelníček důležitými vitamíny a minerály. Používáme především mladé listy, které svou příjemnou chutí a vůní připomínají petržel či mrkev a čerstvé se přidávají do salátů, pomazánek nebo polévek. Využít můžeme i další části rostliny, včetně droboučkých bílých květů a semen.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pesto z bršlice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Kostival je v přírodě nepřehlédnutelný. K čemu se hodí a jak ho uchovat pro pozdější využití
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Komentáře