Bruschetta - jednoduchá snídaně
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to základní teplý předkrm italské kuchyně. Název bruschetta (čti brusketa) pochází ze slovesa bruscare – péci. Tradičně doprovází podzimní olivobraní, kdy se setkávají pěstitelé oliv v lisovnách a ochutnávají první várky čerstvého olivového oleje. Používají při tom právě bílý chleba pečený nad ohněm nebo nad dřevěným uhlím. To hlavní, co dělá bruschettu bruschettou je kvalitní olivový olej. Tato moudra nemám ze své hlavy, ale z časopisu olivového klubu, kde odebírám výborný olej. Všem milcům olivového oleje olivový klub doporučuju - jsou to fakt jedničky. http://www.olivovyklub.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2012 15:18
Snídaně byla foto a
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 24 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 30 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 53 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Březnové pranostiky: Co nám říká lidová moudrost o počasí v březnu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Brutnák lékařský používáme v kuchyni. Jedlé květy i listy přidáváme do salátů a zdobíme jimi pokrmy
Další recepty
Tématické fráze: italská bruschetta, lehký salát recepty na jednoduché teplé snídaně brusketa jednoducha snidaně jak rozpéct pečivo italská snídaně italské pečivo recepty jednoduche snidaně brusketa s rajčaty recepty na jednoduché snídaně italské snídaně brusketa s rajčaty recept snídaně bez pečiva italské pečivo jak rozpéct bagetu recepty na italské pečivo recept na italské pečivo jednoduché italské recepty italská bruschetta lehký salát jak rozpéct pečivo v troubě
Suroviny: bageta, rajče, bazalka čerstvá, česnek, olej olivový
Bruschetta - jednoduchá snídaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7QE
1 názor