Africký hrnec
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,72 g |
Tuky | 11,99 g |
Vláknina | 23,92 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se pořadem VIP Prostřeno, kde toto jídlo vařil Pavel Vítek. Už při sledování jsem měla pusu plnou slin a bylo mi jasné, že to musím co nejdříve vyzkoušet. :-). Recept jsem mírně upravila možnostem (kuchyňským zásobám a úrodě zahrádky), dopadlo to fantasticky, je to opravdu skvělá dobrůtka, zvlášť pro milovníky pikantních jídel.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2016 08:55
VÝBORNÝ RECEPT,DÍKY, DNES RÝŽOVÝMI NUDLEMI, POŘÁDNÁ PORCE PRO CELOU RODINU
17. 2. 2015 19:32
Bibinka: Jani, moc jsi mě potěsila Já jsem tohle jídlo už dlouho nevařia, moc děkuji za připomenutí i za fotku
17. 2. 2015 11:19
Danca:Dančo, včera jsem uvařila a moc jsme si pochutnali a určitě budu opakovat Dělala jsem přesně podle tebe, jen jsem neměla cuketu, tak to bylo bez ní, ale chuti to neubralo Bodíka už jsem ti dala, tak dnes jsem ti přidala fotku
3. 9. 2012 20:25
tenhle recept mi nějak uniklale vypadá úžasně,moc ráda experimentuji a tohle je fakt jasná volba,senza ingredience.Takže posílám bod a jistě brzy vyzkouším.
31. 8. 2012 15:04
To nám bude chutnat paráda, bodík je samozřejmostí!!!
27. 8. 2012 09:21
senky: moc děkuju za vyzkoušení a za bodík a jsem ráda, že chutnalo
26. 8. 2012 19:49
I u nás dnes k obědu dusila jsem zeleninu spolu s masem dohromady asi 45 min, nedávala jsem kokos, ten moc nemusím, ale přidala jsem malou plechovku (165 ml) kokosového mléka a musím říct, že celá rodina, i u nás obědvající návštěva, jsme si pochutnali a mladí ještě před odjezdem dojedli zbytek a doslova vytřeli rýží titaňák Přidala jsem zasloužený bodík a foto až někdy příště, při dnešním provozu doma nebyl na focení čas, ani prostor
25. 8. 2012 20:33
Danca:jasnačka...
25. 8. 2012 20:31
magdalenka: ani já ne, proto jsem to s tou dobou vaření nepřeháněla
25. 8. 2012 20:27
Tak asi v Afrike majú veľa paliva a dve hodiny nivočia vitamíny v kotli...zaujímavé. Ja naozaj nemám rada rozblemcanú zeleninu.
25. 8. 2012 20:23
Eliza: ano, tam to tak je, ale můj recept je poněkud jiný
25. 8. 2012 20:23
Eliza: Eli, jsi rychlá jako vítr
25. 8. 2012 20:22
magdalenka: tak to vařil Vítek
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/africky-kot...
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/africky-kot...
25. 8. 2012 20:21
25. 8. 2012 20:18
Eliza: Vítek to varil dve hodiny??? Rozvarenú zeleninu neznášam, ani Danca to nevarila tak dlho, iba 30 minút sa píše v recepte. Okrem koriandru (ktorý beztak nemám rada) môžem všetko.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 5 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vip prostřeno recepty vip prostřeno recepty pavel vítek vip prostřeno pavel vítek vip prostřeno pavel vítek recepty recepty vip prostřeno pavel vítek dynová polévka pavla vítka vip recepty pavel vítek recepty recepty pavla vítka vip prostřeno recepty vítek dýňová polévka pavel vítek africký hrnec podle pavla vítka pavel vítek prostřeno vip recepty pavel vítek recepty z vip prostřeno pavel vítek prostřeno prostřeno pavel vítek prostřeno vip recepty prostřeno recepty pavel vítek recepty vip prostřeno
Suroviny: prsa kuřecí, olej, zázvor čerstvý, česnek, koření kari, kurkuma, římský kmín mletý, koriandr, mrkev, celer, cibule, cuketa, paprika čerstvá bílá, kapie červená, pórek, rajče, feferonka, kečup ostrý, kokos strouhaný, sůl
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
49 názorů