Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 878 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,84 g |
Tuky | 20,96 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je zakladni recept na arabsky Babaganoush. Do pomazanky je dale mozne pridat lzici zakysane smetany (zjemni to chut), hladkolistou petrzelku, rimsky kmin (cumin) nebo kapary.
Chlebove trojhranky je mozne dale libovolne korenit, dle chuti kazdeho.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2020 15:38
Ach přírodo!!! že já bláha pozval naše mladé ať se večer zastaví pro tuto pomazánku...
...hústa jsem si musel přetáhnou flastrem (rouška se dá oblafnout, že protože jinak bych tu čerstvě upečenou dobrotu slupl (vlastně vysál ústy) samotnou, jen tak zlehka osolenou
Edit:
Opět jsem zapomněl plody před pečením podložit alobalem, grrrrrr...
10. 7. 2014 11:19
10. 7. 2014 11:01
Máte recht, ale tu hrubku v onom slově mi už opraviti nelze
Měl jsem za to, že "uvozovky" jsou dostačující, aby to bylo chápáno jako nadsázka, ale asi tam měl býti ještě nějaký smajlík...
10. 7. 2014 09:59
Občas vy přemýšlejte dřív nad formulacemi, než je písnete. Děkuji
10. 7. 2014 09:25
Není třeba před pečením lilek podrobovat perforaci - on vám v troubě nevybuchne... a proč se připravovat o jeho šťavnatost, že?
Jedná se o prastarý rcp z dob, kdy ještě nebyla udělátka typu "food procesor" - pastu stačí rozfofrovat vidličkou
A baklažán posladku znáte, nu zda-li http://www.turkishfood.com.au/Recipes/tabid/59/Ent...
No, možná by k němu zdejší "cházka" mohla zaujmout pozitivnější přístup než k tomuto rcp http://www.toprecepty.cz/recept/2190-kvetak-s-kaka...
31. 12. 2012 17:12
31. 12. 2012 16:12
31. 12. 2012 15:16
31. 12. 2012 15:00
31. 12. 2012 14:34
31. 12. 2012 14:18
31. 12. 2012 14:17
31. 12. 2012 14:12
31. 12. 2012 14:03
31. 12. 2012 13:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 11 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 17 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 56 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: pomazanka z lilku baba ganush lilek recepty lilek tahini babaganus lilek pomazanka mtabal pomazánka lilek tahini babaganousch lilkova pomazanka pomazanka z lileku recepty arabska pomazanka z lilku pomazánka z lilku a tahini lilek a tahini babaganus recept lilek baba baba ganus lilková pomazánka s tahini pasta z lilku recept babaganus
Suroviny: lilek, pasta sezamová, česnek, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř, chléb pita, olej olivový, paprika sušená sladká, tymián, semínka sezamová, sůl
Babaganoush (pomazanka z lilku) s pita trojhranky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pL41
16 názorů