Kváskový chléb podle Jany
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné si koupit, přece jen není nad domácí.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 271 kJ / 2 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,63 g |
Tuky | 11,58 g |
Vláknina | 36,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 445,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 6. 2020 07:33
Svirova: Máte ho prekysnutý. Ako dlho trvá kým cesto poprekladáte? Potom ešte 3 hodiny kysnutia v ošatke pri tomto teple už je naozaj dosť a v tomto recepte v pomere k múke je aj dosť kvásku. Tu by mohlo stačiť na finálne kysnutie v ošatke tak 1 1/2 hodiny.
23. 6. 2020 05:24
Svirova: Kvásek funguje trochu jinak než droždí. Podle mne je úplně zbytečně těsto 4x překládat, kvasinky se tím vyčerpají.. Proctete si recepty od naší cathleen, má přesne postupy, které se nemůžou nepodarit.
22. 6. 2020 21:56
Svirova: Kde děláte chybu, nevím, ale doporučila bych najít si recept, kde se chleba peče v kastrolu - těsto se nechá pomalu vykynout a pak se nalije do kastrolu, opět se chvíli nechá, a pak se upeče.
22. 6. 2020 21:53
Prosím o radu, snažím se péct kváskový chléb, rozkvas super, těsto hezky vykyne, 4x překládám, potom zpracuji, dám do ošatky, nechám 3 hod. kynout, těsto vykyne a jakmile ho vyklopím na rozpálený plech tak se rozjede a už nevykyne v troubě a je nízky , kde dělám chybu?
23. 4. 2020 11:59
apolca: Dobrý den, přidat mouku, těsto bude trochu lepit vždy.
23. 4. 2020 10:40
Jani, prosím Vás, jak vypracuji nelepivé těsto v bodě 2? Těsto se mi stále lepí. Děkujiii. Apolča
23. 1. 2017 08:55
V sobotu jsem poprvé zkusila a chleba je famózní. Mám za sebou mnoho pokusů o 100% kváskový chleba, ale až tento vyšel napoprvé. Díky za skvělý recept !!!!!!!
3. 7. 2014 20:19
zatím nejlepší recept na chleba...už jich mám pár odzkoušených, ale tenhle je zatím The Top ;)
19. 2. 2014 14:57
Petra Ku: Sušené kvásky stojí za h...o, sežeňte si poctivý "živý" kvásek.
1. 2. 2014 11:25
Ahoj
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
24. 1. 2014 19:00
Máš chléb krásně vysoký
24. 1. 2014 13:17
Petra Ku. podívej se na kváskovou mapu a tam najdeš určitě někde blízko svého bydliště človíčka, který má doma hotový a živý kvásek a rád ti část věnuje. A ještě ti dá pár dobrých rad k tomu, abys zdárně upekla dobrý chleba. Tu mapu najdeš na internetu - do vyhledavače napiš kvásková mapa a pak už klasicky hledej.
24. 1. 2014 11:39
24. 1. 2014 11:39
Ahoj Petro, zkušenost se sušeným kváskem nemám, určitě je nutné ho omladit (návod na obalu?), což může trvat i déle než 24 hodin. Můžeš si založit i vlastní kvásek nebo přes kváskovou mapu sehnat čerstvý.
24. 1. 2014 10:12
Ježiš, ten je parádní Práce s tím sice moc, ale finále nádherné a voní snad až sem. Mňam, miluju chleba
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 3 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 4 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 4 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 5 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na kváskový chleba kváskový chléb recept kde sehnat sušený chlebový kvásek kváskový chléb recept na chleba recept chleba ze sušeného kvásku kvaskovy chleba recept recept na kváskový chléb kváskovy chleba top hecepty kvaskovy chleba chleb z kvasku kváskový chleba přes noc pomer vody a mouky na chleba chleba ze sušeneho kvásku kváskový chléb bez práce recept na poctivý kváskový chléb recept chléb z živého kvásku alemari kvaskovy chleba recept skvělý recept na kváskový chléb práce s kváskem
Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý, kvásek, voda
Kváskový chléb podle Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6nn
16 názorů