Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,32 g |
Tuky | 268,01 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 7,41 g |
Sůl | 18,24 g |
Sacharidy | 463,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zmes masti a klobásy môžeme ešte prichutiť štipľavou paprikou, čiernym korením, bude to pikantnejšie. Doporučujem naozaj použiť dobrú suchú klobásu, príp. lovečák alebo chorizo. Ak sa niekomu zdá prekladanie komplikované, môžeme si to celé zjednodušiť. Všetky suroviny zmiesiť dokopy, nechať vykysnúť, po vykysnutí vyvaľkáme, vykrajujeme a upečieme. Nebude nám však pagáčik lístkovať, pozri druhé foto - vidno lístkovanie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2024 22:48
3. 7. 2014 17:40
3. 7. 2014 17:19
3. 7. 2014 17:12
1. 7. 2014 17:11
1. 7. 2014 06:24
29. 6. 2014 17:17
27. 6. 2014 10:27
27. 6. 2014 10:04
27. 6. 2014 07:58
26. 6. 2014 22:10
24. 6. 2014 09:39
Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
24. 6. 2014 08:12
23. 6. 2014 20:55
Budem rada, ak vyskúšaš.
23. 6. 2014 20:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně vykynuté těsto. Video poradí a ukáže jednoduché tipy, které je dobré znát
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: klobásové rohlíčky klobasova kolecka k vinu klobasove pagačky slovenské pagáče klobásové placky klobásové pagáčiky pagace pagáčik škvakové pagáčová klobaskove pagace jednoduché klobásy klobasova klobásová směs na pivě klobásové slane pagače s klobasou škvarkové pagáčky slovenské pagáč recepty jak spracovat škvarky recepty jak zamrazit klobásy pagačiky so sýrem
Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, droždí čerstvé, sůl, máslo, vejce, smetana kysaná, klobása uzená, sádlo, vejce
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Pikantní škvarkové pagáče
Hella
Hodnocení receptu je 4,5 (6×)