Rybíz jako brusinky s rumem
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso, nejčastěji zvěřinu, nebo do některých gulášů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 506 kJ / 2 750 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 582,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je tu několik receptů na Rybíz ala brusinky, ale všechny jsou jiné než tento. Tak snad někdo vyzkouší i tento, naší rodinou prověřený. Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2022 13:11
EvaCh: Evo, jste kouzelnice, děkuji za foto
12. 6. 2018 22:25
Zdenka1: Zdeničko, to mě moc těší, díky
12. 6. 2018 21:32
Andrejko, podle Tvého receptu se řídím již několik let a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla dát pochvalu a bodík. "Brusinky" jsou výborné a používám je nejen k masu ale i k paštice nebo na vánočku místo marmelády.
5. 8. 2015 16:22
mika59:Miládko, jsem ráda, že jsi s výsledkem spokojená
5. 8. 2015 16:11
Dnes jsem dělala a je to luxusní 9 bodík
5. 8. 2015 13:08
radiator:
1974andrea: jasně, výluh
1974andrea: jasně, výluh
5. 8. 2015 12:47
radiator:A těch 5PL jsi dala jenom toho výluhu, ne hřebíčků doufám
5. 8. 2015 10:14
Andreo, včera jsem "brusinky" podle tvého receptu dělala
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.
23. 3. 2015 10:40
casino:Díky, že jste vyzkoušel a hlavně, že jste po konzumaci nebyl nucen napsat nějaký nelibý komentář Já mám tuhle " náhražku " raději než brusinky, přidávám je i třeba do guláše, hlavně z divočiny.
22. 3. 2015 23:56
U příležitosti konzumace daňka na smetaně jsem konečně otevřel první skleničku z poslední rybízové sklizně... Mančaftu jsem nakukal, že jde o spešl brusinky s vetšími semínky. Sežrali mi to
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky
16. 7. 2014 15:52
Iva:, Irule: Holky, děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám přišel recept k chuti
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení
16. 7. 2014 13:11
vynikající, jdu dělat další várku
15. 7. 2014 19:46
vyzkoušeno, bodík jsem poslala právem
11. 7. 2014 15:34
Bezva nápad Andrejko
8. 7. 2014 19:49
Bezva recept už jsem dělala z 1,70kg marmošku a několikrát buchtu, ale rybízu je stále dost, tak vyzkouším, máme i pár keříků bílého a tak udělám dávku z bílého a dávku z červeného bodík letí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 55 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Červený, černý nebo bílý: Jak se liší různé druhy rybízů a jak je nejlépe zpracovat?
Deset otázek a odpovědí na téma svíčková omáčka: Co potřebujete vědět, aby byla jako od babičky
Opilé třešně: Vypeckované třešně zasypané cukrem a zalité vodkou se musí dva týdny uležet, pak skvěle ochutí poháry i moučníky
Další recepty
Tématické fráze: červený rybíz ala brusinky rybíz ala brusinky v troubě bílý rybíz recepty rybíz alá brusinky červený rybíz jako brusinky falešné brusinky z červeného rybízu falešné brusinky z rybízu recept falešné brusinky z rybízu bílý rybíz recept recepty z bílého rybízu brusinky z rybízu rybíz bílý recepty peceny rybiz ala brusinky rybíz bílý recept brusinky v rumu recept na bílý rybíz bílý rybíz ala brusinky co z bílého rybízu rybíz alla brusinky bílý rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, cukr vanilinový, cukr skořice, koření hřebíček, šťáva citronová, rum, rybíz
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
18 názorů