„Pajšl“ ze srdíček
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 745 kJ / 895 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,36 g |
Tuky | 84,67 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 24,65 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 20:42
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria
16. 7. 2014 20:02
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka Takže, kdo znáte pravý moravský recept, přidejte, ráda se také přiučím
11. 7. 2014 12:23
10. 7. 2014 13:55
Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková, mám ráda ty kousky zeleniny pěkně celé
10. 7. 2014 12:37
9. 7. 2014 20:42
9. 7. 2014 17:52
9. 7. 2014 17:27
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovinaVětšinou pajšl vozívám až z Ostravy,kam občas jezdíváme za rodinou
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíčekjen trošku jinak.Srdíčka vařím společně s kořenovou zeleninou,kterou pak ponorným mixérem rozmixuji.Už se nemusí dávat mouka,omáčka se jen dochutí.Měkké srdíčka krájím na úzké nudličky
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura
9. 7. 2014 13:25
Děkuji moc
9. 7. 2014 12:39
9. 7. 2014 09:45
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní. Bujon určitě jde vynechat, máš pravdu, jak je každý zvyklý
9. 7. 2014 09:28
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: pajšl s kořenovou zeleninou kuřecí pajšl pajšl z kuřecích srdíček pravy pajsl pajsl pajšl recept pajšl ze srdíčka moravský vrabec s rýží pajšl - plíčka na smetaně recept na pajsl pajšl z kurete vepřové srdce jako pajšl vepřový pajšl kuřecí srdíčka jako pajšl srdce jako pajšl pajsl v tlakaci pajšl se zeleninou veprove srdce jako pajsl top recepty pajšl pajšl na zelenině
Suroviny: srdce vepřové, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, bujón, slanina, cibule, zelenina kořenová, hořčice plnotučná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, šťáva citronová
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
12 názorů