Pajšl - plíčky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenPlíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete. Mnohý odpůrce vnitřností se po ochutnání…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 454 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,60 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete. Mnohý odpůrce vnitřností se po ochutnání…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou…
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřová srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…
Tradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje. Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme. Srdce…
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka nebo si ji můžete také připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
Ze srdíček okrájíme tuk a blány, prošpikujeme co nejvíce slaninou, osolíme a opepříme. Zatímco necháme srdíčka chvilinku odpočinout v ledničce, nakrájíme si cibule na…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými…
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka(v papiňáku 30minut). Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno…
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka(v papiňáku 30minut). Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno…
Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše…
Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme…
Srdce pořádně očistíme a společně s játry nakrájíme na kousky. Játra odložíme.Nakrájený špek vyškvaříme na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dohněda.Do…
Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku…
Vepřové srdce nemusí být opomíjenou surovinou - pokud ho umíme chutně připravit. Základem je pečlivé očištění masa, trpělivé povaření a skvěle vychucená omáčka. Přesně…
Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny).Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a…
Klasický středomořský salát, který se v létě víc než hodí. Stačí mít po ruce vyzrálá voňavá rajčata a kvalitní sýr. A samozřejmě také olivový olej. Chce to panenský, za…
Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…
Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme nahrubo nakrájené cibule, k nim přidáme očištěné, omyté a vysušené srdce nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Po osmažení…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Beton, Bavorák, Mozek i Žabí hlen: Recepty na koktejly, které frčely v socialismu, můžete otestovat i dnes
Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu
Jak si uchovat papriky na zimu? Snadno je můžeme zamrazit, nebo pečené naložit do oleje, je to delikatesa!