Smažené sýrové dukátky - rychlovka
Smažené sýrové dukátky jemné nadýchané konzistence jsou ideální příležitostí, jak zužitkovat přebytečné bílky z pečení cukroví či koláčů. Servírovat je můžete třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod, nebo jen jako chuťovku k vínu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 553 kJ / 371 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,33 g |
Tuky | 18,88 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 9,01 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Větší masopustní „bleskovku“ si snad už opravdu ani nelze představit! Budete potřebovat jen dvě základní ingredience, nepočítáme-li špetku soli s černým mletým pepřem. Ovšem pozor, ani vajíčka nepoužijete celá! V tomto případě se uplatní jen oddělené bílky, takže při přípravě této dobroty zužitkujete vše, co vám třeba zbylo po předchozím sladkém pečení, kde naopak bývají zapotřebí ponejvíce žloutky. A protože návštěvám se často podstrojuje právě sladké, naservírujte jim ještě před moučníkem tyto nadýchané sýrové dukáty.
Vmíchat do tuhého sněhu z bílků jemně strouhaný eidam, vzniklou hmotu jen mírně osolit (slaná chuť sýra zpravidla vystoupí do popředí), okořenit mletým pepřem a hned z ní smažit v rozehřátém tuku na pánvi stejně velké kousky nabírané kávovou lžičkou… to je opravdu snadné, rychlé a chuťově překvapivé!
Obalovat tyto medailonky netřeba, zlatavý „kabátek získají tak jako tak. A výsledek? Ochutnejte je sami, popsat se to ani nedá. A zjistíte, že tyto nadýchané dukátky se dají doslova hltat samotné a teplé bez přílohy. A pokud už se pro nějakou rozhodnete, potom sáhněte po čerstvém chlebu.
Podrobný fotonávod najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/masopustni-rychlov...
K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme.
Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2016 16:11
Vypadá moc krásně, vyzkouším.
9. 4. 2016 16:51
rýchle a výborne , ako napoj kto mu pivo víno .......
31. 3. 2016 18:12
Dneska som robila tieto uzasne dukatiky,a nemaju chybu.Len som nemala okupiare,tak som omylom poslala nespravne foto.Tie co su 4 ks tak to su mrkvovo- orechove placicky.Pod nimi je spravna foto.Ako chutovka,alebo pohostenie super.
30. 3. 2016 16:39
Jaroslave, tohle si ihned posílám na email. Co kdyby na to moje hlava děravá zapoměla?? Skvělééé!! děkuji za tip
21. 1. 2016 23:11
To musí být dobré i s bramborovou kaší
15. 11. 2015 13:20
Karel:
Tak, tak...
...ale co byste chtěl? Dyť je to "rychlovka"
Tak, tak...
...ale co byste chtěl? Dyť je to "rychlovka"
15. 11. 2015 11:44
O salátu na kterém je dobrota položena není ani slovo.Bude to jen asi nijak neochucený planý list salátu jaký dají pro ozdobu v restauraci.Doporučuji tedy listy salátu namočit do nálevu se směsi soli,cukru a octa a až pak je dát na talíř.Jinak je salát planina.
11. 11. 2015 16:06
výborné
23. 2. 2015 20:27
RÁDA VYZKOUŠÍMmilkosat@seznam.cz
18. 2. 2015 23:24
18. 2. 2015 22:26
17. 2. 2015 15:01
Všechno sýrové máme mooc rádi, takže ty nám budou taky chutnat, bílky i sýr mám v lednici. Jdu na to.
17. 2. 2015 13:15
Dukátky vypadají krásně nadýchaněChutnaly by mi
16. 2. 2015 12:07
Ty musím vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 19 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 33 minutami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 1 hodinou
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 5 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 5 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Tématické fráze: sýrové smaženky sýrové kuličky za studena sýrovē medailonky slaná rychlovka rychlé občerstvení pro návštěvu dobroty ze sýrů recepty smažené dobroty sýrové dobroty ořechové placky sýrové smaženky recept výborný sýrové smaženky sýrové smaženky se sněhem smazeny syr po studenu recepty-sýrové dukátky smažené sýrové medailonky smazene syrove medajlonky sýrové koule za studena recept na syrove kulicky za studena černý bez smažený smažený černý bez
Suroviny: bílek, sýr eidam, pepř mletý, sůl, olej
Smažené sýrové dukátky - rychlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAlR
14 názorů