Velikonoční beránek
Když jsou Velikonoce přede dveřmi, je ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten pravý recept, zkuste tuto klasiku z třeného těsta.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 13 756 kJ / 3 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,36 g |
Tuky | 134,64 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 606 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 442,16 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2024 11:24
31. 3. 2024 00:56
27. 3. 2024 16:09
12. 4. 2023 16:46
8. 4. 2023 15:00
7. 4. 2023 11:56
Takže pekla jsem ho přes hodinu, kvůli tomu množství těsta. Příště menší dávku těsta a bude OK. Chuťově je výborný.
6. 4. 2023 18:38
5. 4. 2023 06:29
Beranek byl uvnitr spise takovy jako gumovy nebo skoro jako silikonovy, tezko popsat ...
Mate treba podobnou zkusenost ...?
Dekuju
5. 4. 2023 00:42
4. 4. 2023 13:43
4. 4. 2023 11:09
Ja jsem se take pokusil, ale ani po 5- tem pokusu jsem neuspel. Vzdycky byl uvnitr nedopeceny. Zkousel jsem i alobal, ale vysledek je porad stejny. Co by mohlo byt spatne ..?
Pecu v kovove forme.
Dekuju za rady …
Vesele Velikonoce …
17. 4. 2022 14:57
13. 4. 2022 16:20
13. 4. 2022 13:58
6. 4. 2021 08:44
Ukládám a použiji jako univerzální těsto na muffiny, bábovku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 50 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 1 hodinou
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 1 hodinou
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 5 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 6 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoce v Itálii: Buchta ve tvaru holubice vznikla jako z nouze ctnost, přitom chutná božsky!
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Biskupský beránek: Vláčný moučník voní ovocem a čokoládou a podle našeho receptu ho připraví i pekařští začátečníci bez zkušeností
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční beránek velikonoční beránek recept recept na velikonočního beránka beránek recept beránek recepty velikonocni beranek recept velikonoční beránek velikonoční beránek recepty velikonoční beránek biskupský recepty na velikonocniho beranka velikonoční beránek top recepty recept na beránka beránek velikonoční velikonoční recepty na beránka top recepty velikonocni beranek velikonocniberanek jak vyklopit velikonočního beránka jak se peče velikonoční beránek recept beranek kdy vyklopit beranka
Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, šťáva citronová, tuk, mouka hrubá
Velikonoční beránek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxOv
39 názorů