Kváskový mazanec
Díky použití kvásku získává tento velikonoční moučník zvláštní jedinečnou chuť. Mazanec je nejen lahodnou pochoutkou k čaji či kávě, ale také symbolizuje pohodu a rodinnou atmosféru, kterou sdílíme během velikonočních svátků.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 13 265 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
Tuky | 84,19 g |
Vláknina | 28,68 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 510,97 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2020 20:28
23. 2. 2020 18:43
23. 2. 2020 17:58
Podle mě je kvásek nejlepší do chlebového těsta, kváskový chléb je nepřekonatelný, nenahraditelný. Ostatnímu pečivu trochu víc "sluší" kvasnice
23. 2. 2020 01:56
Tak jsem si jako první kváskový výrobek vybrala tenhle mazanec, jehož příprava mi připadala mnohem snadnější, než příprava chleba. No asi jsem udělala nějakou chybu, myslím, že by býval chtěl péct o pár minutek déle, ale těsto na špejli nelepilo, tak jsem ho vyndala z trouby. Fakt si myslím, že jsem měla vypnutou troubu zase zavřít a nechat "dojít", ale to mne v ten moment nenapadlo, když zkouška špejlí byla bez chyby. Mazanec po vychladnutí včera večer (tedy "skorovychladnutí") měl střídku takovou na chuť vlhkou, moc mi to nechutnalo. Dneska je to o hodně lepší, ale v určitém místě je to na chuť stále jakoby vlhké. Na většině mazance je to už ale dobré. Myslíš, že to chtělo opravdu ještě pár minutek dopékat? Nebo déle kynout (praskl mi v troubě)? Postup jsem dodržela přesně podle receptu. No, snad příště...
A dnes dělám rozkvas na chleba, konečně jsem se rozhoupala... Rozhodla jsem se pro recept na "Základní kváskový chleba" a jako další pak bych chtěla zkusit "Pšenično-žitný kváskový chléb (pro začátečníky)". Tak mi, prosím, drž palce, ať se mi zadaří! Já se pak urcitě ozvu. Předem dík za radu a moc zdravím!
26. 4. 2017 16:30
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 18 minutami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 39 minutami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 41 minutami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 45 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 50 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 1 hodinou
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Tvarohový mazanec bez kynutí je krásně vláčný a voní rumem a citronem. Příprava je snadná a zvládne ji každý
Pekař František radí, jak upéct dokonalý velikonoční mazanec. Nejdůležitější je bochánek správně „utáhnout"
Další recepty
Tématické fráze: mazanec z kvásku kváskový mazanec recept na mazanec z kvásku kváskový mazanec recept recept na kvaskovy mazanec kvásek na mazanec kváskové mazance kvásek na velikonoční mazanec velikonoční mazanec z kvásku mazanec s kvásku mazané z kvasku kvaskovy mazanec recepty mazanwc z kvasku mazanec z recept na kvasek do mazance mazanec s z kvásku mazanec s kváskem kváskový mazanec s tvarohem kváskový velikonoční mazanec mazanec kvaskovy
Suroviny: kvásek, voda, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, vejce, voda, máslo, cukr, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, mouka hladká, rozinky
Kváskový mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq06
5 názorů