Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně vypečeným, měkkým a šťavnatým masem uvnitř, s křupavou kůží na povrchu.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,36 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 5,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,65 g |
Sacharidy | 83,91 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2010 17:16
9. 11. 2010 14:13
9. 11. 2010 13:59
22. 10. 2010 20:13
27. 9. 2010 20:34
2. 9. 2010 22:12
24. 7. 2010 13:07
13. 11. 2009 23:42
Jinak souhlasím s Paprikou, fotka vypadá jako úplně odjinud Doufám, že nezapomenu, uvařím a vyfotím...
15. 7. 2009 09:57
Je to vůbec foto k tomuto receptu
24. 6. 2009 19:33
24. 6. 2009 09:34
24. 6. 2009 05:54
23. 6. 2009 21:38
Zároveň tě taky vítám mezi námi a ať sr ti tu líbí a jsi spokojená, přidávej recepty o 106
23. 6. 2009 21:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 7 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Poklady české kuchyně: Vepřové koleno potřebuje dlouhé pozvolné pečení a prudký závěr, tak bude uvnitř šťavnaté, zvenku křupavé
Další recepty
Tématické fráze: pečené koleno vepřové koleno vepřové koleno nejlepší recepty pečené koleno v troubě pečené koleno recept vepřové koleno recepty vepřové koleno recept koleno recept recept na pečené koleno recept pecene koleno pečené koleno na medu recept na vepřové koleno nejlepší recept na pečené koleno peceny koleno recept veprove koleno jak upect vepřove koleno pecena kolena marináda na vepřové koleno koleno pečené vepřové koleno na medu
Suroviny: koleno vepřové, bobkový list, koření nové koření, jalovec, pepř černý, sůl, česnek, pivo černé, kečup ostrý, omáčka sojová, omáčka worcesterová, solamyl, med, koření gyros, pepř mletý, sůl
Pečené vepřové koleno
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76xB
74 názorů