Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 100,60 g |
Sůl | 251,00 g |
Sacharidy | 252,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji případným zájemcům nejprve přečíst celý článek pana redaktora Gigela:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2021 16:37
JanaFa: Děkuji za zprávu! Moc držím palce, aby se dílo podařilo. Výsledek jsem měla - jak píši i v postupu - trochu slanější (to ale psali i v komentářích kuchaři u článku pana Gigela). Ale po usušení v lednici to s chlebem, okurkou a pivkem nemělo chybu. No a trochu silnější plátky opečené na pánvi (také s chlebíkem a příslušnými doplňky), tak to bylo ještě jedlejší! Tahle slaninka na pánvi neprská a neskáče! Už jsem dlouho nedělala, taže dík za připomenutí! Zdravím!
21. 1. 2021 05:17
Dnes jsem naložila celé kilo perfektního 4-vrstvého bůčku na menší cca 15x15cm i s kůží,dle receptu.....
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
1. 9. 2019 17:19
casino:Dík za komentář! Snažila jsem se popsat , jak jsem tento recept na slaninu dělala v panelákových podmínkách, a přesto, že to podle popisu vypadá složitě, je to v podstatě jednoduché. Jen jsem zapoměla napsat, že se bůček musí vykostit, takže ten první odstavec ještě malinko přepíšu. Dělala jsem i bůček na způsob pančety, přidám také návod. Je jednodušší, když se nejdřív zkusí tento snadný na domácí slaninu a pak už to ostatní jde lehce každému.
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla. Autorka článku tam sice píše všechny ingredience, a už i to je těžko splnitelné, např sehnat vysoké sádlo i s kůží - které neprošlo ledicí!!! No třeba kde máte záruku, že nebyla v lednici na jatkách celá půlka prasete, ještě než jí dostal do ruky řezník? A navíc autorka píše, jak to dělají v Itálii, kde jsou na to vybaveni (třeba ta mramorová korýtka), ale už nepíše, jestli a jak to také jde udělat doma. Máte odvahu, kteru bych já neměla, smekám! Ještě jednou dík za váš komentář a zdravím!
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla. Autorka článku tam sice píše všechny ingredience, a už i to je těžko splnitelné, např sehnat vysoké sádlo i s kůží - které neprošlo ledicí!!! No třeba kde máte záruku, že nebyla v lednici na jatkách celá půlka prasete, ještě než jí dostal do ruky řezník? A navíc autorka píše, jak to dělají v Itálii, kde jsou na to vybaveni (třeba ta mramorová korýtka), ale už nepíše, jestli a jak to také jde udělat doma. Máte odvahu, kteru bych já neměla, smekám! Ještě jednou dík za váš komentář a zdravím!
1. 9. 2019 12:12
Před lety jsem se pokoušel o cosi, v principu, podobného
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)
1. 9. 2019 08:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 22 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 33 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 6 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 7 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Tématické fráze: domácí pancetta uzení slaniny slanina bez uzení pancetta vyroba domaci panceta domácí slanina výroba domácí slaniny výroba pancetta domaci slanina bez uzení domácí slanina výroba jak udělat špek bez uzení špek bez uzení slanina na uzení pancentta výroba paprikovaný špek bez uzení uzeni domaci slaniny vyroba slaniny recept na výrobu pancetta výroba domácí slaniny bez uzeni pancetta recept
Suroviny: bůček, sůl mořská, cukr krupice, pepř mletý
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
5 názorů