Kynuté jidáše
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do různých uzlů připomínajících stočený provaz, tedy zradu Jidáše, proto ten název.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 199 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,15 g |
Tuky | 135,02 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 560,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji si připravit všechny suroviny z lednice na den před pečením do pokojové teploty, aby těsto co nejlépe vykynulo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 5 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 7 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 50 minutami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 3 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 4 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 4 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 8 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 9 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Suroviny: droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mandle mleté, mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice
Kynuté jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Lg
0 názorů