Buďáky (slíváky)
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 12 148 kJ / 2 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
Tuky | 94,98 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 331 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 434,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Snažím se půlky švestek do těsta ukládat a balit tak, aby pak na plechu v buchtách ležely řeznou plochou nahoru. Mám jistotu, že šťáva, kterou během pečení uvolní, nenaruší spoj těsta pod buchtou a nevyteče mimo ni. Máte-li na plnění buchet jen menší, klasické švestky, balte je těsta celé, naplněné mákem a cukrem.
Tento a další moje recepty najdete na www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2021 15:27
29. 8. 2021 17:11
29. 8. 2021 09:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 13 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 15 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 10 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 11 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 12 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 12 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 16 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 17 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Suroviny: voda, vejce, sádlo, cukr, cukr vanilkový, kůra citronová, šťáva citronová, sůl, brambory, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, švestky, mák mletý, cukr
Buďáky (slíváky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kG0v
3 názory