Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou, nebo je též můžete využít jako jedlou dekoraci. Po upečení jsou hned měkcí a krásně voní po medu.
Suroviny pro 35 kusů
35 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 578 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,41 g |
Tuky | 59,39 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 219,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou po upečení měkké a tudíž hned k jídlu. Nesmí se ale přepéct a těsto nesmí být vyváleno moc tence.
Množství kusů je orientační, záleží na velikosti vykrajovátka. Na perníčky se mně osvědčily spíše větší tvary, než malé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2022 14:52
Marie Svarcova: Děkuji moc. Zajíčci jsou hlavně pro menší vnoučata.
12. 4. 2022 07:44
líbí se mi recept a nápad je super
11. 4. 2022 18:27
Jaromira18: Děkuji.
11. 4. 2022 18:25
Moc se mi líbí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 12 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 26 minutami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 1 hodinou
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 5 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, med, vejce, mouka hladká, žloutek, voda
Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVWr
4 názory