Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná se však o zeleninu. Pro nás je ale především vynikající náplní sladkých pochoutek.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 266 kJ / 1 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,33 g |
Tuky | 101,61 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 214,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se receptem od Maris, který jsem si předělala do bezlepkové podoby;
www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-kolac/
Věděli jste, že rebarbora je původem z Tibetu? Že se tam pěstovala už před 3000 lety?
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 6 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 8 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset otázek a odpovědí ke zpracování rebarbory v kuchyni. Jak ji upravit a co z ní uvařit
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Suroviny: mouka bezlepková, cukr krupice, vejce, máslo, prášek do pečiva, jogurt bílý, extrakt vanilkový, citron, citron, rebarbora, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, sůl, extrakt vanilkový, tuk
Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRZp
0 názorů