Čekanka obalená v šunce
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 324 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,78 g |
Tuky | 43,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 184 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 63,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čakanka je pomerne netradičná zelenina,ale o to viac vzácna svojimi účinkami na ľudský organizmus.Typická je pre ňu horkastá chuť a vo francúzskej kuchyni je bežnou súčasťou.Tento recept je "klasikou" francúzskej kuchyne, tak ako som ho publikovala, no bešamel možno nahradiť smotanovou omáčkou,strúhaný syr plesňovým,to už je individuálne.Ja som použila mladé výhonky čakanky a tým sa do popredia dostala chuť šunky,ale obyčajne sa používajú väčšie kusy čakanky,ktorých vrchné listy sa odstránia a tým pádom je chuť šunky iba "doplnkom".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 9 minutami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 1 hodinou
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 5 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 6 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Další recepty
Suroviny: čekanka, šunka, máslo, mouka, mléko, sýr, strouhanka, sůl, ořech muškátový, pepř
Čekanka obalená v šunce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDm8
0 názorů