Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s citronovou polevou. Krok za krokem si s námi můžete tyto lahodné věnečky připravit i vy doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 094 kJ / 4 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,58 g |
Tuky | 165,49 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 541,30 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2024 15:55
9. 3. 2024 14:15
5. 3. 2024 22:57
5. 3. 2024 20:44
5. 3. 2024 20:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 6 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 9 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Krájené hranaté "koláče" z plechu
Beruna uvařila před 24 minutami
Rebarborový koláč
honejsbubu uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 2 hodinami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 3 hodinami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 3 hodinami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Suroviny: voda, mléko, máslo, cukr krupice, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, žloutek, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, rum, lusk vanilkový, cukr moučkový, šťáva citronová, med, olej
Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnlD
5 názorů