Kynuté ovocné knedlíky II
Recept ještě nebyl hodnocenSladká jídla ocení zejména děti, ale takové kynuté knedlíky potěší i dospělé strávníky. Dovnitř můžete dát své oblíbené ovoce a nahoru posypku z Granka, tatranky nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sladká jídla ocení zejména děti, ale takové kynuté knedlíky potěší i dospělé strávníky. Dovnitř můžete dát své oblíbené ovoce a nahoru posypku z Granka, tatranky nebo…
Z květů černého bezu můžete připravit spoustu skvělých věcí. Ať už se jedná o med, sirup nebo smažené květy. Co třeba ale taková bezinková limonáda? Příjemně voní a…
Drobné koláčky, na Moravě jim také říkají vdolečky, jsou náročnější na přípravu, ale to blaho v ústech, jakmile ochutnáte, vám veškerou práci vynahradí. Plněné jsou…
Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl,…
Dobré těsto na pizzu je základ pro spoustu dobrot, které mají slaný křupavý základ upečený v troubě. Obložte pizzový korpus svými oblíbenými surovinami. Využít můžete i…
V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým…
Do mise si dame preosiatu muku, cukor, sol, susene kvasnice, vanilkovy cukor a premiesame. Zohrejeme si mlieko a vylejem do tepleho mlieka olej. Mlieko z olejom…
Smažené do zlatavého tónu a posypané cukrem nebo pokryté polevou, jsou naše donuty zárukou zážitku plného sladkosti. Každý kousek je pečlivě smažen do zlatavé…
Do pekárny dáme suroviny na těsto, jak jsou v pořadí. Zapneme program těsto.Na dva větší plechy dáme pečící papír.Těsto rozdělíme, rozlijeme na oba plechy a stěrkou…
Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na…
1. Vlejte vodu do mixeru, rozpustitre v nej kvasnice, pridajte sol, olej a 2/3 muky. 2. Mieste a pridavajte muku az pokial sa uz nepriliepa na steny mixeru, je makke…
V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Vaříme ve slané vodě 10…
Z kvasnic, ohřáté vody a trošky cukru připravíme kvásek. Vše smícháme a necháme vykynout. Rozdělíme na několik menších dílků, které vyválíme do kruhu. Na plechu necháme…
Večeře nebo snídaně? Tak i tak jsou úžasné! Na slano se šunkou a sýrem, na sladko s čokoládou. Příprava začíná den předem. Pokud chcete croissanty na večeři začínáme…
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté…
Olivy a Oregano přidáme po zapípání. Pekla jsem ho na střední stupeň propečení a velikost 1.
Můžete po zapípání přidat nasekané ořechy,různá semínka podle své chuti. Když si přidáte rozinky a trochu víc cukru, tak má chuť jako vánočka.
1. Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime…
Vše vložíme do pekárny, v pořadí tekuté, sypké. Program celozrnný chleba, já mám 5, doba 3:40
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme. V hrnci na oleji osmažíme cibuľu, pridáme sušené kvasnice a huby namáčané v troche vody. Cibuľu podusíme, pričom podľa potreby 1-2…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Pánve v kuchyni: Kolik jich vlastně potřebujete a která by vám rozhodně neměla chybět?
Jak vybrat kvalitní balené mleté maso? To pravé obsahuje méně než 1 % soli a žádné další přísady, vše najdete na etiketě
Jak správně grilovat rybu a jak poznáte, že už je hotová? Zkuste fígl s kostí podle Zdeňka Pohlreicha!