Javornické housky
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme celozrnnou mouku, uděláme důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme celozrnnou mouku, uděláme důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
Dáme necelý 0.5l mléka zahřát, přidáme trochu cukru a kvasnice, necháme nakynout. Osolíme mouku aby byla jemně slaná, přidáme vanilkový cukr, cukr, rozinky i s rumem,…
Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky…
Nejdříve si připravíme kvásek z teplého mléka a kvasnic a necháme vzejít, mezitím si dáme do zadělávací misky všecny suroviny a po té přidáme i vzejitý kvásek a zaděláme…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně,…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Z prísad zaděláme kvásek. Vykynutý kvásek zpracujeme s máslem a moukou na těsto, které vyválíme. Vykrajujeme kolečka a necháme na plechu 2 hodiny kynout. Upečeme.…
Z hladké mouky, soli, kvásku a oleje uděláme těsto, které nebude lepit. Necháme jej 20-30 minut vykynout na teplém místě. Těsto si rozdělíme na dva díly (= 2 pizzy).…
Konzervované olivy můžeme nakrájet, já je však nechávám celé, rozpadnou se při míchání. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a oliv) a potom sypké suroviny.…
Smíchat mouku, vejce, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Osvědčila se vidlička na vejce.V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.Smíchat…
Do robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience "Na těsto". Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře…
Cesto vypracujeme ako na Slaných slimákov,rozdelíme na dve časti a každú časť rozválkame na velkosť plechu a prenesieme na vymastený a múkou vysipaný plech. Na cesto…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Ke kvasnicím melasu či…
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme…
Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo. Můžete je naplnit pudinkem nebo…
Tento kynutý ořechový moučník se skvěle hodí na váš vánoční stůl. Měkkému a hebkému bochánku dodávají skvělou chuť ořechy a rum. Po upečení zlatavý bochánek posypte…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Příprava: Nejprve jsem si udělala kvásek. Do 100 ml vlažného mléka jsem přidala 2 lžičky cukru a 2 lžičky mouky a pokrušila droždí. Vejce jsem roztřepala se zbytkem…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak, jak jsou po sobě napsané, uzavřeme, zapneme a navolíme program Těsto-hnětení, kynutí těsta bez pečení. Po…
Suroviny na kynuté těsto zpracujeme klasickým způsobem, jak je kdo zvyklý, já udělám kvásek z mléka, cukru, kvasnic, pak přidám ostatní suroviny, zadělám v hladké těsto…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak na ty nejlepší bramborové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou na jedničku
Podzimní dieta, díll II.: Dalších 5 sezónních potravin, které rozhodně musíte vyzkoušet
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy