Vepřové srdce v křenové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku. Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku. Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček,…
Srdíčka očistíme a uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín a když se rozvoní, vsypeme mouku a po…
Srdíčka očistíme, opláchneme a větší překrojíme podélně. Na špeku nakrájeném na kostičky a vyškvařeném opečeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, až do hněda.Přidáme…
Salát omyjeme, osušíme (nejlépe v odstředivce na salát) a natrháme na menší kousky.Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, promícháme s balsamicem a…
V hrnci nechám přes noc odmočit vnitřnosti ponořené ve vodě, do které jsem vpravil 0,5 dcl octa. Druhý den plíčky řádně propláchnu, nechám okapat a pak vložím do hrnce.…
Uvaříme omytá a očištěná kuřecí srdíčka doměkka. Vývar uchováme, ještě ho budeme potřebovat.Připravíme klasický světlý bešamel - máslo, mouka, nenechat zhnědnout,…
Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby…
Na sádle zpěníme cibuli,přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko,orestujeme,okořeníme,zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce.Po 60 minutách otevřeme…
Bravčové srdiečka narežeme na plátky. Narezanú cibuľu orestujeme na troche oleja, pridáme mletú papriku, vložíme srdiečka, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. …
Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na PL oleje necháme 3 minutky osmahnout. Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí, nakrájíme na…
Srdce vložíme do vody, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a uvaříme do měkka.V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a…
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Nakrájené cibule osmahneme v hlubší pečící nádobě na sádle do světle zlaté barvy.Přidáme pokrájená odblaněná játra, slezinu,…
Srdiečka uvaríme domäkka vo vode (asi 1,5 l) so soľou, rozpolenými cibuľami, korením a kúskom citr. kôry. Potom ich vyberieme a vývar precedíme.Z oleja a múky pripravíme…
Salát omyjeme, důkladně osušíme, lístky roztrháme a rozdělíme na talíře. Jemně osolíme a opepříme.Srdíčka artyčoků necháme okapat a přidáme k salátu. Šunku svineme do…
Amur má velice jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravte jej velice jednoduše, na pánvi, zakápnutého šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme…
Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…
Uvaříme srdíčko - nejlépe vepřové - cca 1 hodinu, aby bylo měkké.Uvaříme mraženou zeleninu - zeleninová směs (mrkev, kukuřice, hrášek) a přidáme malý kousek masoxu -…
Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli…
Očištěná srdce nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky. Na pánvi roztavíme slaninu a plátky srdce na ní po obou stranách opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme částí…
Srdíčka zbavíme krvavých sraženin,dobře opláchneme a vložíme do papiňáku.Přidáme 2 celé cibule,na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu,masox,všechno koření-nejlépe v…
Srdce si nakrájíme na kusy velké jako na guláš, cibule nadrobno, česnek na plátky, papriku na menší kousky a jarní cibulku na kolečka. Na sádlo si dáme v papiňáku…
Srdíčka uvaříme doměkka (v papiňáku 30 minut v 1/2 l vody, jinak v běžném hrnci asi 3/4 hodiny). Nakrájíme na drobnější kostky.Na cibulce podusíme hříbky (já měla nožky…
Přidáno před 50 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Potvrzeno: Tátové dětem vaří méně zdravá jídla. Tady je důvod
Lahodné valašské frgály s mákem podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a tipy, jak na to, aby se koláče vždycky povedly na jedničku
Od animáku až po horor: 15 nejlepších filmů o jídle, které byste jako správní gurmáni rozhodně měli vidět!