Když nevíme co k nedělnímu obědu, pečené kuře je naprostá jistota. Výhodou je, že ho pokaždé můžeme péct i marinovat jiným způsobem. Vyzkoušejte tuto lahodnou máslovou marinádu, díky které je maso křehké a voňavé. Jako přílohu volíme buď rýži, brambory nebo netradičně tarhoňu, jáhly či červenou čočku.
20 receptů z kuřecího masa: Inspirujte se tím nejlepším z našeho receptáře
Kuřecí maso hraje v našich kuchyních důležitou roli, je lehce stravitelné, obsahuje vitamíny, minerály a také velké množství bílkovin. Pro ty, co si hlídají linii, je skvělou volbou prsní část, která je téměř bez tuku. Maso je oblíbené nejen pro svou jednoduchou a rychlou úpravu, ale i pro výbornou chuť.
Kuřecí maso má velmi různorodé využití a pokrmy z něj připravujeme z různých částí. Nejvíce oblíbená je prsní část pro svou lehkou stravitelnost i úpravu, na pečení či grilování jsou zase ideální křidélka i stehýnka pro svou šťavnatost. Celou kostru z kuřete můžeme zužitkovat na chutný a silný vývar.
Recepty ve výběru
- Kuře pečené v máslové marinádě
- Kuře na paprice
- Pikantní kanadská kuřecí křídla
- Křehoučké jogurtové řízky
- Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem
- Rychlé kuře na kari
- Pečené kuře s nádivkou
- Smetanové brambory s kuřecím masem
- Bačovská kuřecí roládka
- Kuře à la bažant
- Mexická tortilla s kuřecím masem
- Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
- Ondráš
- Topinky s pikantní kuřecí směsí
- Kuřecí vývar
- Caesar salát
- Kuřecí čína
- Kuřecí supreme s hráškovým bulgurem
- Asijské medové kuře se sezamem
- Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem
1/20
1/20
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře