20 tipů na nejlepší bábovky podle receptů našich maminek a babiček
Bábovka je sladké pečivo, kterému se v minulosti říkalo "bába" - proto se forma na pečení nazývala bábovka. Jde o moučník, který pekly naše maminky, babičky i prababičky a recepty na něj se dědí z generace na generaci.
V současnosti na bábovky existuje nespočet variací. Jsou bábovky piškotové, třené, kynuté i tvarohové. Přidává se do nich ovoce, rozinky, zelenina, mák nebo ořechy. Povrch bábovky můžeme polít polevou nebo jen poprášit cukrem.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Rychlá bábovka šlehačková
- Piškotová bábovka
- Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
- Tvarohová jednoduchá bábovka
- Pudinková bábovka
- Bábovka s roládou
- Kokosová bábovka s rumem
- Jablíčková bábovka
- Bábovka mandlovo-rumová
- Jogurtová bábovka-rychlovka
- Kynutá maková bábovka
- Bábovka ořechová
- Citronová bábovka se zakysanou smetanou
- Tvarohovo-mrkvová bábovka
- Bramborová bábovka
- Opilá maková bábovka
- Hrnková olejová bábovka
- Mramorová bábovka..:-)
- Perníková bábovka s mandlemi
- Majonézová kakaová bábovka s tvarohem
1/20
1/20
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Češi umí nejlepší bábovky! Jak na mramorovou klasiku nebo zdravou proteinovou bombu?
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Komentáře