Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Ať už jsme zrovna upekli perník nebo bábovku či připravujeme dort, možná přemýšlíme, čím ještě své sladké dílko dozdobit. Čokoládová ganache může být tou správnou volbou. Názorné video předvede, jak na to.
Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i moučníků typu perník nebo bábovka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou ganache
Na ganache mícháme čokoládu a smetanu v poměru 1:1.
- 100 g čokolády nasekáme nebo nakrájíme na kousky. Nasypeme ji do misky.
- 100 ml smetany ke šlehání zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
- Horkou smetanou zalijeme čokoládu v misce.
- Necháme chvíli stát, aby se čokoláda začala rozpouštět.
- Pak důkladně mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Takto připravenou čokoládovou ganache používáme na potírání dortů a moučníků.
Čokoládová ganache má výrazně čokoládovou chuť, tmavou barvu, hedvábný lesk a dobře se roztírá i krájí. Ke krájení používáme nahřátý suchý nůž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Recept na išelské dortíčky: Tradiční cukroví s ořechovou náplní voní po čokoládě a chutná fantasticky
Dort pro prezidenta T. G. Masaryka: S vůní mandlí a čokolády podle receptu slavné Marie Janků-Sandtnerové chutná božsky
Komentáře