Z rajčat, paprik a cibule vaříme oblíbené lečo. Jak ho nejlépe zavařit na zimu? Poradíme spolehlivé postupy
Lečo je oblíbené letní jídlo, které připravujeme z krásně vyzrálých rajčat a paprik. Stačí několik surovin a jednoduchý pokrm je na stole. Vyzkoušejme oblíbené zavařování, abychom si lečo uchovali pro pozdější použití.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit lečo
Lečo se připravuje z cibule, papriky a rajčat. Obvyklý poměr je dát jeden díl cibule, dva díly rajčat a čtyři díly papriky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Na tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou papriku a po chvíli rajčata. Osolíme a dusíme tak, aby se část tekutiny odpařila.
Jak naplnit sklenice
Zaváření leča je osvědčená metoda, kterou často známe ještě od našich babiček. Postup je snadný. Lečo, které jsme uvařili v hrnci, ještě zahorka lijeme do sklenic. Při nalévání použijeme nálevku, která se dá koupit v domácích potřebách. Díky nálevce zůstanou okraje sklenic čisté. Sklenice hned zavíráme, nejsnazší je použít šroubovací víčka.
Jak zavařit lečo
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Maďarské lečo: Tajemství skvělé chuti tkví ve správném postupu. Víte, jak na to?
Komentáře