Jak vytvořit domácí plastelínu pro děti? Suroviny najdete ve vlastní kuchyni
Zapojit děti při přípravě pokrmů je nejen zábavné, ale i výchovné. Společně strávený čas je tou nejcennější měnou pro každé dítě. A čím ratolesti zabavit u vaření? Pojďte připravit skvělou domácí plastelínu ze surovin, které najdete ve své kuchyni.
Jak udělat domácí plastelínu v kuchyni?
Děti se učí napodobováním a jsou to naše nejvěrnější zrcadla. Pokud rodiče něco stále dělají v kuchyni, chtějí také. Připravte jim hmotu, se kterou si mohou hrát, tvarovat, vykrajovat, a nemusíte se bát, když se kousek záhadně ztratí.
- 100 g hladké mouky smícháme s 50 g soli v nepřilnavém hrnci.
- Přilijeme 200 ml studené vody, 1 lžíci octa a 1 lžičku oleje.
- Mícháme (pracujeme podobně jako s odpalovaným těstem).
- Necháme vychladnout a těšíme se na dětskou radost.
Chcete plastelínu vyšperkovat?
Využijeme potravinářské barvivo během vaření. Přidáme glycerin, aby se hmota leskla a nesmíme zapomenout na třpytky, které zapracujeme zastudena. Ke lžičce oleje kápneme vonný olej, který je vhodný pro děti, a výsledkem je úplně dokonalá plastelína.
Mohlo by vás zajímat
A co až si děti dohrají?
Plastelína se schová. Hmotu uchováme ideálně v lednici v krabičce nebo sáčku, vydrží i několik měsíců.
Pokud jsme vás navnadili uvedenou přípravou i na sladké větrníky či věnečky z odpalovaného těsta, pomůže vám náš video-recept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře