Domácí moučkový cukr vykouzlíte během chvilky. Jak na to? Videonávod vám poradí
Představte si to. Dostanete chuť na nějaký dobrý moučník, nebo třeba ovocné knedlíky, ale chybí vám moučkový cukr. Do obchodu daleko a k sousedům se vám nechce? Není nic jednoduššího, než si doma z klasického cukru připravit moučkový.
Moučkový cukr je základní ingrediencí, která by doma neměla chybět žádné hospodyňce. Ale pokud někdy zapomenete a dostanete velkou chuť na sladkou pochoutku, kde nesmí právě moučkový cukr chybět, můžete si jej vyrobit z toho klasického, a to velmi jednoduše a během malé chviličky.
Ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky dělaly už naše praprababičky, tvarohové těsto si zase oblíbila uspěchaná doba. Kromě zmíněných dvou můžete použít i těsto bramborové nebo odpalované, též zvané vařené. V sezóně… Podívejte se na všechny ovocné knedlíky.
Jak tedy vyrobit domácí moučkový cukr?
Domácí moučkový cukr si vyrobíte snadno v pohodlí domova.
- Připravte si smoothie maker nebo mixér a cukr krystal/krupici.
- Cukr krystal/krupici nasypte do zvoleného přístroje.
- Melte tak dlouho, dokud se nezačne z cukru prášit.
- Chcete-li cukr jemnější, můžete jej ještě přesít přes sítko.
Mohlo by vás zajímat
Moučkový cukr se hojně používá jako konečné dochucení a ozdobení různých moučníků, sladkých knedlíků a škubánků, ale najdete jej i v základu sladkých receptů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Škubánky s mákem jako od babičky: Posypané cukrem a zalité máslem chutnají božsky, přitom jsou levné a hotové za chvíli
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Komentáře