Jak připravit bramborové halušky. Video nám předvede osvědčený postup
Pokud potřebujeme rychlou přílohu, dobrou volbou jsou halušky. Během chvilky umícháme jednoduché těsto, které protlačíme přes haluškovač do vroucí vody a krátce povaříme.
Jednoduché a levné halušky
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit bramborové halušky
- Brambory nastrouháme najemno a přebytečnou tekutinu z nich slijeme.
- Připravené těsto nenecháváme zbytečně stát, protože stáním řídne a hnědne.
- Halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Včas ji uvedeme do varu, a to už během doby připravování těsta.
- Halušky vaříme pouze krátce. Jakmile vyplavou (což signalizuje, že jsou hotové), ihned je vytáhneme, nejlépe pomocí děrovaného sítka.
Halušky z bramborového těsta
Bramborové halušky velmi dobře chutnají s kysaným zelím a osmahnutou slaninou, další možností je brynza (viz video níže). Kdo nejí maso, může halušky doplnit na kostky nakrájeným a na cibulce osmaženým tofu.
- Potřebujeme 1,5 kg oloupaných syrových brambor, 0,5–1 kg polohrubé mouky, 2 vejce a sůl.
- Brambory najemno nastrouháme a přimícháme k nim mouku, vejce a trošku soli. Mouku přidáváme do těsta postupně, podle potřeby. Těsto by mělo být tak husté, aby se s ním dobře pracovalo.
- Dáme vařit osolenou vodu.
- Těsto do vroucí vody protlačujeme přes haluškovač. Jakmile halušky vyplavou, hned je scedíme.
Následující video nám ukáže, jak při vaření bramborových halušek (strapaček). postupovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Halušky lze tvarovat několika způsoby podle možností a zkušeností. Nabízíme video se třemi možnostmi tvarování
Jak na nejlepší slovenské halušky? Zapomeňte na vejce a brambory raději nestrouhejte!
Komentáře