Jak vyčistit sítko. Jednoduché tipy nám usnadní pracné čištění zanesených otvorů v cedníku či sítku
Sítko či cedník je důležitý pomocník do domácnosti. Hodí se v různých situacích - když potřebujeme něco přecedit, nechat okapat, nebo se zbavit hrudek v omáčce. Jen to čištění je pak pracné. Máme však několik tipů a rad, které nám tuto práci usnadní.
Čištění zanesených otvorů v sítku
Sítko, kterým jsme prosívali mouku, nikdy neoplachujeme horkou vodou, ale nejprve ho propláchneme studenou. Horká voda by způsobila, že by zbývající mouka nabobtnala a zalepila malé otvůrky. Čištění by pak bylo mnohem pracnější. Někdy je ale potřeba vyčistit i zanesené otvůrky - např. když vaříme těstoviny a necháme je na sítku (cedníku) okapat. Jindy nám zase zůstane v omáčce trochu hrudek nebo koření a omáčku potřebujeme přelít přes cedník. I v tomto případě ho musíme dokonale vyčistit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čištění sítka či cedníku
Na čištění nám velmi dobře poslouží kartáček - třeba takový, jaký se používá na čištění lahví. Dobrým pomocníkem je i zubní kartáček. Vyčistíme jím pečlivě všechny otvůrky. Práci nám obvykle usnadní, když cedník necháme nejprve chvíli máčet ve vodě. Škrob a všechny moučné zbytky pak půjdou odstranit rychleji a lépe. Někdo si nemůže vynachválit čištění pod silným proudem vody - ale spotřeba vody je pak větší. Další možností je vložit cedník do myčky nádobí, která se o důkladné vyčištění již postará.
A jak vyčistit rychlovarnou konvici poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře