7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Krémové polévky jsou jemné, husté a vydatné. Příjemně nás zasytí a zahřejí. Základem je často zelenina, buď čerstvá nebo mražená, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. I méně populární druhy zeleniny v této polévce sklidí úspěch a pochutnají si děti i dospělí.
Oblíbené krémové polévky
Zeleninu do všech krémových polévek buď nejprve osmahneme na tuku nebo ji rovnou vaříme ve vodě, případně ve vývaru. Krémové polévky vždy zahušťujeme - k zahuštění často stačí použít větší množství zeleniny nebo brambory. Po krátkém povaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme. Kdo chce, přidá smetanu.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Čím doplnit krémové polévky
Na talířích nebo v miskách polévku doplníme několika kapkami oleje nebo trochou smetany - sladké, zakysané či rostlinné. Ozdobíme ji několika pěknými kousky nerozmixované zeleniny, posypeme krutonky nebo opraženými semínky a jemně nakrájenou naťovou zeleninou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krémové polévky jsou vhodné pro slavnostní i všední příležitosti. Žádané jsou díky své krémové konzistenci, kterou získáme rozmixováním polévky tyčovým mixérem, případně propasírováním. Jemnost polévek ocení i rodiny s malými dětmi a senioři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře