Pivovarský tokáň
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale doporučujeme vyzkoušet i variantu s vepřovým, například z kýty nebo plece.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 642 kJ / 1 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,39 g |
Tuky | 80,32 g |
Vláknina | 16,76 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 64,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2010 17:09
MIKIKE asi půl litru, ty gramáže jsou orientační. Když budeš dělat z 600g a v klasickém hrnci, tak asi budeš vodu přilévat během dušení. Když v tlakovém, tak ten půllitr bude stačit
4. 5. 2010 16:15
můžu se zeptat Janicko kolik vody na zalití asi se dává?
8. 3. 2010 00:36
Darja díky!!
27. 2. 2010 21:00
Dnes jsem vyzkoušela, a když jsem ochutnávala na lžičku pořád mi tam něco chybělo, ale na talíři s rýží a sýrem to byla lahůdka a nemělo to chybu.Já jsem do omáčky přidala ještě trochu pepře a drceného kmínu Uděluji bod a dávám do oblíbených
27. 2. 2010 19:35
Já guláže moc nedělám,ale uložím si a zkusím.Co by pořád člověk vymýšlel?Vypadá vypečeně.
27. 2. 2010 00:03
+1
26. 2. 2010 23:42
To vypadá skvostně . Asi se půjdu podívat po pivu a vepříkovi .
23. 2. 2010 20:09
Díky za body!!hafi, moc dobré, fakt jo, vlastně nevím, proč, je to jakoby guláš, ale asi i to pivko tomu dalo grády a taky ta mouka je super provařená, no, nezbylo nic a že toho bylo hodně, ale syn by se za rýží umlátil, tak si taky vzal domů
23. 2. 2010 18:11
Jani, krásný recept i fotečka+ Já tedy bez piva, to už by ale asi nebyl pivovarský
23. 2. 2010 18:07
Jani, nádherně žravá fotka
23. 2. 2010 17:55
Tokáň sice prý vypadá jinak (dle mé maďarské kamarádky), ale nebudem tu rozpoutávat zas co, jak, kde, podle koho , dala bych si
23. 2. 2010 17:26
Jestli to chutná tak báječně jak to vypadá,tak závidím tvým strávníkům.
23. 2. 2010 17:23
Výborný recept a krásné fotky... V nejbližší době se o něj pokusím...
23. 2. 2010 17:18
viz moje bábovka....a dnes ji sem vložili..žadné otázky na cukr, troubu, mouku...buď nad věcí
23. 2. 2010 17:14
Už som to tu dnes raz písala pri inom recepte-a čo keď je recept aj na iných stránkachMne to vôbec nevadí,hľadám inšpiráciu tu,tak čím viac receptov,tým lepšie
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 11 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 42 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 53 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 6 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 7 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pivovarský vepřový tokáň tokáň tokáň recept pivní tokan pivovarnický tokáň pivovarský vepřový tokáň, kuřecí tokáň co je tokáň recept na tokán recept tokáň vepřový tokán vepřový pivovarský tokáň tokán - recept tokáň recepty recepty tokáň pivovrský tokáň pivovarský tokáň,recept pivovarský tokáň,recept co je to tokan veproví tokáň
Suroviny: kýta vepřová, cibule, česnek, feferonka, sůl, sádlo, mouka hladká, vývar masový, paprika sušená sladká, pivo světlé, paprika čerstvá červená, sýr strouhaný
Pivovarský tokáň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp53
61 názorů