Krém na dorty - nesráží se
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 242 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,49 g |
Tuky | 219,17 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 161,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.
V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2011 13:56
Pája žádná matla, ale šikula jsi. Jsem ráda, že chutná
17. 6. 2011 06:05
Super!!! Moooc dobrý a krásně se s ním pracuje... Vřele doporučuji ...
16. 6. 2011 19:55
Pája: držím palečky, krém se určitě povede a bude vám i chutnat
16. 6. 2011 17:19
Tak jsem to teď ještě jednou zahřála a už to zhoustlo, já to před tím odstavila brzo. Vždyť říkám, že jsem matla.. Teď už mám obavy jen z toho množství, ale snad to klapne...
16. 6. 2011 17:09
Tak jsem to zkusila. mám připravenou hmotu, ale zdá se mi jí málo...a je taková vláčnější, né tak hutná jako na videu... Jsem asi matla, dodržela jse instrukce ale přesně...i s váhou.. Večir budu zašlehávat máslo...ale nevím nevím..snad to pak nebude téct.. Určitě to ale nebude receptem, ale mnou Držte palce..
23. 5. 2011 15:49
Tak krém budu dělat už dneska, abych zítra neměla moc práce, protože jsem ve spěchu tak snad v lednici vydrží do zítřka v použitelném stavu
31. 3. 2011 17:49
tak dens jsme zkuosela tento krém a je pravda na to jak jsme se ho bála kdyz jsme dodelala pudinkovou hmotu ze tam je par pucku tak kdyz jsme zaslehavala máslo tak po puckach ani stopi ted mi uz tuhne v lednici
16. 10. 2010 20:21
Pro všechny jsem trochu poupravila postup a přidala gramáž, aby i ti méně zkušení měli přípravu lehčí. Přidala jsem i link, kde mám
ukázku toho jak má vypadat pudinková hmota, máslo i samotný krém.
Je to sice bez zvuku, ale po přečtení receptu to bude všem jasné.
ukázku toho jak má vypadat pudinková hmota, máslo i samotný krém.
Je to sice bez zvuku, ale po přečtení receptu to bude všem jasné.
16. 10. 2010 20:17
Tanule19 - jsem ráda, že se ti povedl
suzanna - pokud byly hrudky už v uvařené hmotě je to tím,že jsi možná po celou dobu zahřívání puding málo promíchávala, nebo hrudky nebyly dobře rozmíchané před vařením. Jinak nevím, je to opravdu jednoduché a rychlé.
suzanna - pokud byly hrudky už v uvařené hmotě je to tím,že jsi možná po celou dobu zahřívání puding málo promíchávala, nebo hrudky nebyly dobře rozmíchané před vařením. Jinak nevím, je to opravdu jednoduché a rychlé.
16. 10. 2010 14:15
Musím moc poděkovat za recept a dávám bod,první krém který se mi povedl napoprvé Měla jsem z něj strach,krémy mi moc nejdou zatím
8. 10. 2010 21:19
Jahodo, moc děkuji za radu. Dneska nějak nemám den a nic se mi nedaří, tak jsem se na to vyprdla, strčila vše do lednice a ráno si přivstanu a zkusím to ještě jednou. Takže se budu vlastně řídit tvou radou
8. 10. 2010 20:17
suzanno, někdy se také stane, že máslo je až moc měkké a pokud nepoužíváš 100% máslo, tak se může po krátké době šlehání "ohřát,moc změknout" a může se krém srazit. V tom případě pomůže celou mísu s krémem dát ztuhnout do ledničky (tím budou mít všechny suroviny stejnou teplotu)a potom znovu ušlehat...
8. 10. 2010 18:40
Tak jsem do těď šlehala a musím uznat, že to pomohlo. Sice jsem málem zavařila mixér a není to úplně do hladka, ale je to přece jen podstatně lepší než před tím. Rozhodla jsem se, že místo zdobení krémem ten dort jen potřu a potáhnu marcipánem. Tím se žmolečky schovají a snad to nikdo nepozná Každopádně díky za rady
8. 10. 2010 18:13
Dělám to v elektrickém ručním šlehači http://www.eva.cz/zbozi/19678/slehac-eta-2047-9-00...
no zkusím to dát do toho ramene, ať se to šlehá samo a uvidím, jestli to ukecám nebo neukecám
no zkusím to dát do toho ramene, ať se to šlehá samo a uvidím, jestli to ukecám nebo neukecám
8. 10. 2010 18:09
Papriko, nevím, co do čeho horkého máš na mysli, ale postupovala jsem přesně podle receptu. Mouku, puding a žloutky jsem zamíchala do studené vody z kohoutku, přivedla k varu, udělala se z toho žlutá gumová koule připomínající odpalované těsto, stáhla jsem to ze sporáku a nechala chladnout. Mezitím jsem asi půl hodiny umývala nadobí, pak na to sáhla a bylo to studené, tak jsem vyšlehala máslo do pěny (mělo pokojovou teplotu, přinesla jsem ho asi před 3 hodinama z obchodu a do lednice vůbec nedávala), a pak po lžících přidávala tu hmotu a šlehala a šlehala. Po asi dvou lžících to bylo hodně husté, tak jsem přilila rum a opět šlehala. No a tak jsem pokračovala až do spotřebování hmoty a přidání všeho rumu. Zdálo se mi to nesladké, tak jsem přidala moučkový cukr a opět šlehala. Ale ať jsem dělala, co jsem dělala, tak ty grcky z té hmoty tam prostě jsou a nechtějí se rozšlehat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Stékaná poleva na dortu: Máme pro vás jednoduchý návod, podle kterého bude váš dort vypadat jako z cukrárny
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Další recepty
Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla
Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
107 názorů