Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chlazení)

14. 3. 2010 22:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 242 kJ / 2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mneneznas

17. 6. 2011 13:56

Pája :yes: žádná matla, ale šikula jsi. Jsem ráda, že chutná :-K

Pája

17. 6. 2011 06:05

Super!!! :-p Moooc dobrý a krásně se s ním pracuje... Vřele doporučuji ... :-K:-K:-K

mneneznas

16. 6. 2011 19:55

Pája: držím palečky, krém se určitě povede a bude vám i chutnat
:-)):yes:

Pája

16. 6. 2011 17:19

Tak jsem to teď ještě jednou zahřála a už to zhoustlo, já to před tím odstavila brzo. Vždyť říkám, že jsem matla..:-D Teď už mám obavy jen z toho množství, ale snad to klapne...:-*

Pája

16. 6. 2011 17:09

Tak jsem to zkusila. mám připravenou hmotu, ale zdá se mi jí málo...a je taková vláčnější, né tak hutná jako na videu..:-(. Jsem asi matla, dodržela jse instrukce ale přesně...i s váhou.. Večir budu zašlehávat máslo...ale nevím nevím..snad to pak nebude téct.. Určitě to ale nebude receptem, ale mnou:-D Držte palce..:-K

Andilecek.1

23. 5. 2011 15:49

Tak krém budu dělat už dneska, abych zítra neměla moc práce, protože jsem ve spěchu :-( tak snad v lednici vydrží do zítřka v použitelném stavu :-D

barbora

31. 3. 2011 17:49

tak dens jsme zkuosela tento krém a je pravda na to jak jsme se ho bála kdyz jsme dodelala pudinkovou hmotu ze tam je par pucku tak kdyz jsme zaslehavala máslo tak po puckach ani stopi ted mi uz tuhne v lednici :yes::yes::yes:;-)

mneneznas

16. 10. 2010 20:21

Pro všechny jsem trochu poupravila postup a přidala gramáž, aby i ti méně zkušení měli přípravu lehčí. Přidala jsem i link, kde mám
ukázku toho jak má vypadat pudinková hmota, máslo i samotný krém.
Je to sice bez zvuku, ale po přečtení receptu to bude všem jasné.
:-)

mneneznas

16. 10. 2010 20:17

Tanule19 - jsem ráda, že se ti povedl :yes:
suzanna - pokud byly hrudky už v uvařené hmotě je to tím,že jsi možná po celou dobu zahřívání puding málo promíchávala, nebo hrudky nebyly dobře rozmíchané před vařením. Jinak nevím, je to opravdu jednoduché a rychlé.:-)

Tanule19

16. 10. 2010 14:15

Musím moc poděkovat za recept a dávám bod,první krém který se mi povedl napoprvé:-D Měla jsem z něj strach,krémy mi moc nejdou zatím:-//:yes:

suzanna

8. 10. 2010 21:19

Jahodo, moc děkuji za radu. Dneska nějak nemám den a nic se mi nedaří, tak jsem se na to vyprdla, strčila vše do lednice a ráno si přivstanu a zkusím to ještě jednou. Takže se budu vlastně řídit tvou radou:-8

jahoda jahoda

8. 10. 2010 20:17

suzanno, někdy se také stane, že máslo je až moc měkké a pokud nepoužíváš 100% máslo, tak se může po krátké době šlehání "ohřát,moc změknout" a může se krém srazit. V tom případě pomůže celou mísu s krémem dát ztuhnout do ledničky (tím budou mít všechny suroviny stejnou teplotu)a potom znovu ušlehat...;-)

suzanna

8. 10. 2010 18:40

Tak jsem do těď šlehala a musím uznat, že to pomohlo. Sice jsem málem zavařila mixér a není to úplně do hladka, ale je to přece jen podstatně lepší než před tím. Rozhodla jsem se, že místo zdobení krémem ten dort jen potřu a potáhnu marcipánem. Tím se žmolečky schovají a snad to nikdo nepozná:-D Každopádně díky za rady:-K

suzanna

8. 10. 2010 18:13

Dělám to v elektrickém ručním šlehači http://www.eva.cz/zbozi/19678/slehac-eta-2047-9-00...
no zkusím to dát do toho ramene, ať se to šlehá samo a uvidím, jestli to ukecám nebo neukecám:-8

suzanna

8. 10. 2010 18:09

Papriko, nevím, co do čeho horkého máš na mysli, ale postupovala jsem přesně podle receptu. Mouku, puding a žloutky jsem zamíchala do studené vody z kohoutku, přivedla k varu, udělala se z toho žlutá gumová koule připomínající odpalované těsto, stáhla jsem to ze sporáku a nechala chladnout. Mezitím jsem asi půl hodiny umývala nadobí, pak na to sáhla a bylo to studené, tak jsem vyšlehala máslo do pěny (mělo pokojovou teplotu, přinesla jsem ho asi před 3 hodinama z obchodu a do lednice vůbec nedávala), a pak po lžících přidávala tu hmotu a šlehala a šlehala. Po asi dvou lžících to bylo hodně husté, tak jsem přilila rum a opět šlehala. No a tak jsem pokračovala až do spotřebování hmoty a přidání všeho rumu. Zdálo se mi to nesladké, tak jsem přidala moučkový cukr a opět šlehala. Ale ať jsem dělala, co jsem dělala, tak ty grcky z té hmoty tam prostě jsou a nechtějí se rozšlehat:-S

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla

Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z

Naposledy jste si prohlédli