Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny mouky smícháme s droždím a vodou, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, ještě trochu vody přidáme, aby těsto nebylo moc hutné. Jestliže…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny mouky smícháme s droždím a vodou, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, ještě trochu vody přidáme, aby těsto nebylo moc hutné. Jestliže…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Připravíme kvásek.Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na stěny a necháme přikryté…
Mouky prosejeme do mísy a 1 lžíci odebereme do malé misky, do které přidáme droždí, med nebo cukr a 3 lžíce teplé (ne horké)¨vody, promícháme a necháme zakryté asi 15…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.Vykynuté těsto na vále…
Všechny suroviny kromě vody a octa dáme do mísy a na sucho promícháme. Přidáme vlažnou vodu s octem a vypracujeme těsto, které se líně sune - je řidší. Necháme kynout 1…
Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme-těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med :-). Dáme do formy nebo do mešího pekáčku a…
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
Vejce rozšlehejte , přidejte bílý jogurt , žitnou mouku a sůl . Nechte chvilku odstát. Poté rozehřejte trošku řepkového oleje na pánvi a omeletu osmahněte z obou stran…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program základní (Klasik)
Do pekárny dáme suroviny, jak jdou za sebou. Zadáme program a tmavost kůrky, zapneme pekárnu, při pípnutí můžeme přidat semínka dle chuti. Přeji dobrou chuť.
Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3h, vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné…
Do mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu. Krátce promícháme, aby…
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, cukry, rozinky. Vedle v míse rozšleháme vejce v mléce a přidáme k sypké směsi. Vše promícháme. Těsto nalijeme na plech…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka, asi 20 minut.... Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme…
Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a…
Do vetsi misky si dame obe mouky, sul, kmin a poradne promichame, aby se to spojilo. Doprostred si udelame maly dulek, kam potom vlijeme hotovy kvasek a kolem dokola si…
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Zemanův hradní šéfkuchař: Prezident miluje šunku s křenem a „nemusí“ žemlovku. Na novoroční oběd bude mít tyto tři chody
Velikonoční tradice a recepty: Svátky jara voní mazancem a nejsou jen o pomlázce
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly