Zapečený lilek se šunkovo-zeleninovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenLilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Maso osolíme, opepříme, opečeme na oleji v hluboké pánvi z obou stran a vyndáme stranou. Do výpeku dáme máslo a přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, nasekanou cibuli…
Do pánve dáme na olej cibuli na jemné půlměsíčky, přidáme maso, pak papriky, rajčata, sušená rajčata a ostatní ingredience a vše orestujeme.Nakonec do směsi přidáme…
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Ztracená nebo také zastřená vejce jsou klasickým oblíbeným snídaňovým pokrmem, můžeme je ale připravit i v sytější verzi, když je budeme podávat se sýrovou omáčkou s…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme…
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Rybu nafiletujeme (nebo použijeme hotové filety), osolíme, opepříme, okmínujeme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme hodinku odležet (víc není nutné). Na pánvi…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky,promícháme se solamylem, solí, pepřem, olejem, rozmarýnem, tymiánem a necháme asi 2 hod.v lednici. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli…
Těstoviny uvaříme klasickým způsobem tzv. na skus. Do pekáčku dáme omytá cherry rajčátka (vcelku), rajčata nakrájená na čtvrtky, papriku na kostičky, cibulku, česnek…
Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou zapékací formu lehce vymažte máslem. Cukety podélně rozpulte. Dužinu vydlabejte, aby u okrajů zůstala asi půlcentimetrová vrstva.…
Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky.Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme.Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
1. fáze Den předem, aspoň 20 hodin, jsem si nachystala marinádu smícháním piva, medu, citronu, zázvoru, drobně nasekané chilli papričky, přidala jsem trochu soli,…
Talíř chutné zeleninové polévky příjemně zasytí a zahřeje. Pokud se řadíte mezi milovníky těch krémových, pak zajisté musíte vyzkoušet celerovo-jablečnou polévku,…
Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a…
Ve větším hrnci si na mírném ohni podusíme nastrouhanou cuketu, mrkev,celer, česnek, okořeníme dle chuti a přidáme omáčku. Do plechu si naskládáme lasagne a přelijeme…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Lilky podélně rozkrojíme, dužinu opatrně vybereme, přičemž necháme asi 1 cm okraj. Vnitřek lilků lehce osolíme.Jarní cibulky…
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí. Na oleji si…
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Půlroční poděkování autorům receptů: Bez vás by to nechutnalo!
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky