Jak a s čím podávat guláš? Poradíme 5 nejoblíbenějších příloh. Kterou si vyberete?
Uvařit výborný guláš zvládne podle dobrého receptu i začátečník. Pokud dodržíme několik základních pravidel, nemáme co zkazit a můžeme jen překvapit. Výsledek ale může zkazit nevhodně zvolená nebo nepovedená příloha. Co se tedy ke guláši hodí?
Při přípravě guláše můžeme sáhnout po hovězím mase nebo zvěřině. Zvolíme-li vepřové maso a přidáme zelí, máme segedínský guláš. Můžeme ale najít i recepty, ve kterých je použito drůbeží nebo králičí maso. Co všechno lze ke guláši podávat za přílohy? Možná budete překvapeni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak a s čím podávat guláš
V kuchyni se fantazii meze nekladou, a tak si můžeme dovolit experimentovat. Můžeme zvolit tradiční přílohu nebo lehčí a zdravější variantu.
- Klasikou je houskový knedlík, který můžeme zakoupit v každém obchodě nebo si ho uvařit. Není to nic složitého.
- Pokud nemáme času nazbyt, neuděláme chybu, když ke guláši nakrájíme čerstvý chleba. Jeho chuť s gulášem skvěle ladí. Nahradit ho můžeme i jiným druhem pečiva.
- Můžeme uvařit také těstoviny nebo rýži. Zde si ale musíme pohlídat, abychom přílohu nerozvařili. Proto pečlivě hlídejte čas a ke konci pro jistotu ochutnávejte.
- Méně častou přílohou jsou brambory a přílohy z nich připravené. Sem řadíme bramborové noky, halušky, bramboráky nebo bramborou kaši, lokše či placky.
- Vyznavači zdravého životního stylu si mohou ke guláši uvařit bulgur, pohanku nebo kuskus.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhráli jste na mysliveckém plese první cenu v tombole a nevíte, jak na zvěřinu? Poradíme, jak ji zpracovat i oblíbené recepty
Jak a s čím servírovat pomazánky? Důležité jsou kombinace chutí i lákavý vzhled
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře