Jahodovotvarohové pokušení
Na zahrádce se pomalu začínají červenat první jahody. Pokud hledáte inspiraci, co z jejich úrody připravit, tak vyzkoušejte tento osvěžující dort, skládající se z nadýchaného korpusu, tvarohového krému a jahodové vrstvy.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,88 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 141,47 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2021 11:15
Do tvarohu se smetanou jsem dala ztuzovac, to stuhlo v pohode. Do jahodove smesi jsem dala dve zelatiny a to nestuhlo... tenhe dort uz delat nebudu :
21. 6. 2016 16:28
Blansch:
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinuMě vždy stuhla,a to kupuju tu nejlevnější... některé taky chtějí přivést skoro k varuNesmí se však vařit!
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinuMě vždy stuhla,a to kupuju tu nejlevnější... některé taky chtějí přivést skoro k varuNesmí se však vařit!
22. 6. 2015 19:56
Blansch: díky i mně se nedávno stalo, že rozmixované jahody netuhly a netuhly...nakonec "spolkly" dvojnásobné množství želatiny, než kolik bylo uváděno jako potřebná dávka...hlava mi to nebrala....
22. 6. 2014 11:33
Výborné...nestačila jsem ani nafotitDala jsem místo tvarohu mascarpone, které jsem smíchala s vyšlehanou šlehačkou.Vrchní vrstva - rozmixované jahody..dle postupu neztuhly. Druhý den jsem přidala ztužovač za studena a vyšlo to. Jinak není co vytknout..opravdu MŇAMKA
30. 5. 2014 12:45
tak hotovo a čekám až to ztuhne,zatím to vypadá dobře...
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším
14. 3. 2014 22:09
Robila som zakusok niekolko krat a je skvely. Dakujeme za recept ktory presvadci aj tych najnarocnejsich a popritom je taky jednoduchy.
3. 11. 2013 17:51
Denisa: ne, v tom nemáte pravdu, ztužovač šlehačky vám želatinu nenahradí, nedocílíte jím takovou pevnost tvarohové hmoty...viděla bych to na chybu v přípravě želatiny, někdy je to ošemetná záležitost a ne každá želatina má stejný postup přípravy a dávkování, záleží na tom, jakou jste použila...
3. 11. 2013 14:56
Dortík na fotu vypadá náramně tak jsem se dala do pečení ačkoliv jsem vše udělala jak se píše šlehačka s tvarohem mi neztuhla!!myslím totiž ,že místo sypké želatiny tam spíš patřil ztužovač šlehačky. aten želatinový vršek taky neztuhl takže za mě děs celé jsem to vyhodila
9. 6. 2012 18:01
Dělala jsem vše se ztužovačem šlehačky za studena a povedl se náramně bylo dost jahod, tak jsem ještě nahoru přidala na půl nakrájené a celé to zalila dortovým červeným želé a posílám fotku a uděluji bodík
7. 5. 2012 13:23
0.5 dcl horké vody není to málo na tu želatinu?já mám totiž koupenou práškovou želatinu která se má dělat ve 250ml vody
3. 4. 2012 22:32
Zdenka1: děkuji moc za pochvalu i fotku
3. 4. 2012 18:08
Děkuji za výborný recept, moc jsme si pochutnali. Jestli to nevadí, přidám foto.
11. 3. 2012 09:46
Kriss: to je mi moc líto...určitě chyba v poměru surovin, pokud cokoli znásobíte, je potřeba adekvátně znásobit i zbytek - to platí u všeho vaření...takže do 2 tvarohů 2 želatiny...a to pyré - babo raď...já občas narazila na "divnou" želatinu, která příliš neželatinovala
10. 3. 2012 17:33
Vypadá úžasně, ale naprosto se mi nepovedla.
Tvarohovou náplň jsem dělala ze 2 šlehaček a 2 tvarohů, protože jsem buchtu dělala na plech, ale ani s pomocí želatiny mi neztuhla. Nevím, zda to může být špatně zvoleným druhem tvarohu či pouze 1 želatinou (namísto 2, když už jsem dělala z dvojité dávky).
Ani jahodová náplň se mi nepodařila, přestože jsem dávala želatiny 2. Těšila jsem se jak malá, ale pro mě je to zatím největší zklamání za poslední dobu, co jsem kdy pekla. Teď jen přijít na to, kde se stala chyba.
Tvarohovou náplň jsem dělala ze 2 šlehaček a 2 tvarohů, protože jsem buchtu dělala na plech, ale ani s pomocí želatiny mi neztuhla. Nevím, zda to může být špatně zvoleným druhem tvarohu či pouze 1 želatinou (namísto 2, když už jsem dělala z dvojité dávky).
Ani jahodová náplň se mi nepodařila, přestože jsem dávala želatiny 2. Těšila jsem se jak malá, ale pro mě je to zatím největší zklamání za poslední dobu, co jsem kdy pekla. Teď jen přijít na to, kde se stala chyba.
6. 7. 2011 22:37
Ivanko:krásné osvěžení jen mi to moc netuhlo,já použila želé ne želatinu a tak si myslím,že to bylo tím,nic na to nemění fakt,že se to u nás zblajzlo během chvilky!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 14 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 1 hodinou
Šunkofleky
bohdana uvařila před 2 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 2 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 3 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 4 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 4 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 4 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravit skvělé domácí máslo je snadné: Vyzkoušeli jsme, zda vyjde levněji než to z obchodu i jaké má výhody
Jak uvařit jahodový džem. Jahody výborně doplňuje rybíz, který má dobré želírovací schopnosti
Vyložit dortovou formu papírem na pečení je snadné a podle názorného videa to zvládne opravdu každý
Další recepty
Tématické fráze: dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou zelatina za studena želatinový ztužovač za studena dr.oetker jak dlouho tuhne zelatina želatinový ztužovač za studena želatinový ztužovač želatinový ztužovač za studena dr. oetker želatina za studena dr oetker příprava sypké želatiny tvarohové pokušení jahodovotvarohove řezy želatina za studena dr.oetker jahodovo tvarohový dort sypká želatina želatina do krému za studena želatina do tvarohu za studena želatina do krémů jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou tvaroh a želatina
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tvaroh měkký, šlehačka, želatina, voda, cukr, jahody, želatina, voda, cukr, šlehačka, poleva cukrová, ovoce
Jahodovotvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
62 názorů