Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Suroviny
Porce: 1 nohavice
Nutriční hodnoty
Energie | 25 175 kJ / 6 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,45 g |
Tuky | 371,22 g |
Vláknina | 53,40 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 449,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2020 21:06
Nie som odborník na štrúdle, ale myslím, že viedenský "Apfelstrudel " bude bez maku...(ošúpané a drobne nakrájané jablká, citrón, cukor, vanilka, škorica, hrozienka v rume, pod jablká opražená strúhanka+trochu orechov - mandlí...) . A na tanierik možno pridať vanilkovú zmrzlinu alebo šľahačku...
24. 10. 2020 20:42
zdenka.s: Nech ho odležet. Tedy aspoň kousek, který zbyde, na druhý den je lepší.
24. 10. 2020 20:34
zdenka.s: Tady to papá každý a v každých slušných lahůdkách,cukrárně, pekárně ho mají, vždycky buď jablkový s mákem , nebo višńový a třešňový s mákem, samozřejmě lepší, nebo horší kvality. Obyčejně se ta kvalita odvíjí od toho, jaké koření a kolik je ho ve štrúdlu. Když je dobře vychucený, tak se po tom lidi jdou utlouct a už znají, kde je dobrý štrúdl k dostání. Ve Vídni v každé kavárně číšník automaticky nabízí štrúdl a zkuste odmítnou, když řekne , že se dnes obzvláště kuchařce povedl.....
24. 10. 2020 20:19
Vypadá luxusně jsem hodně zvědavá , nedovedu si představit chuť jablíček a máku , ale určitě to bude dobrota
24. 10. 2020 19:34
Máš domácí jablíčka ?
24. 10. 2020 19:12
Zrovna jsem dala do lednice těsto na závin, které všichni chválí.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
24. 10. 2020 19:01
Zítra peču závin , náplň moc ráda udělám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 10 sekundami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové
Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJGE
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Ivusa
Hodnocení receptu je 5,0 (62×)