Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Pokud máme dostatek pěkně vyzrálých rajčat, pustíme se do přípravy jednoduché rajčatové pomazánky. Recept není příliš pracný, budou nám na něj stačit pouze tři suroviny - česnek, rajčata a sůl, která se postará o konzervaci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pomazánku
Příprava pomazánky je záležitostí chvilky:
- Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
- Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
- Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
- Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
- Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
- Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
- Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.
Jak využít pomazánku
Hotový výrobek používáme do různých pokrmů, kterým dodá dobrou chuť a výraznější barvu. Hodí se i do polévek a omáček, na pizzu, do karbanátků a nejrůznějších pomazánek. Přidáváme ho do jídel, která se tepelně zpracovávají i do těch, které se nevaří. Nejjednodušší použití je pomazánku v tenké vrstvě namazat na topinky nebo chléb s máslem.
Rajčatová pomazánka s česnekem je velmi vhodná do luštěninových jídel, kterým dává výbornou chuť. Uplatní se do pokrmů z čočky, cizrny, fazolí nebo hrachu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Sklidili jste všechna rajčata před příchodem mrazíků? Poradíme, co s nimi
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Komentáře